Son gün! MTV borcu nasıl ve nereden ödenir? Gecikme faizi ne kadar? 2023 MTV GİB sorgulama ve ödeme ekranı

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez ödeniyor. Ödemenin ilk taksidi 1-31 Ocak, ikinci taksidi 1-31 Temmuz tarihleri arasında yapılıyor. Ödemelerin gecikmesi durumunda ise sürücülere ceza kesiliyor.

Ocak ayının sonuna gelinmesiyle vatandaşların gündeminde MTV borçları yer aldı. Son ödeme tarihi 31 Ocak 2023 (bugün) olan MTV ödemelerinin detayları araştırılmaya başlandı.

Peki 2023 MTV ödemesi nereden ve nasıl yapılır, kaç TL? Hangi araç sahibi ne kadar ödeyecek? Gecikme faizi ne kadar? İşte MTV GİB ödeme ve sorgulama ekranı…

MTV borcu nasıl ödenir?

Araç sahibi olan vatandaşların yılda iki kez ödeyeceği MTV borcu; e-Devlet, Gelir İdaresi Başkanlığı ve PTT internet sitelerinden ödenebilir.

e-Devlet ile MTV ödemesi

e-Devlet arama çubuğuna Gelir İdaresi Başkanlığı "Motorlu Taşıtlar Vergisi Sorgulama ve Kredi Kartı ile Ödeme" yazdığınızda çıkan sayfaya tıklayın. Buradan ödeme işlemlerini ve diğer bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

e-DEVLET MTV BORCU SORGULAMA VE ÖDEME EKRANI

Gelir İdaresi Başkanlığı

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesine giderek, e-işlem, borç sorgulama ve ödeme yazan yere tıklayan. Ardından karşınıza çıkan sayfada MTV ve trafik cezası ödeme yazan yere tıklayın. Gerekli yerleri doldurduktan sonra ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

GİB MTV BORCU SORGULAMA VE ÖDEME EKRANI

PTT ile MTV ödemesi

PTT internet sitesinde Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) Sorgulama ve Ödeme işlemleri yazan yere tıklayınız. Plaka No ve vergi yılınızı giriniz. Daha sonra çıkan bölümden ödeme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

PTT MTV BORCU SORGULAMA VE ÖDEME EKRANI

MTV gecikme faizi ne kadar?

MTV borcunun ödenmediği her ay için yüzde 1.6 oranında gecikme faizi uygulanır. Bununla birlikte MTV ödemeleri yapılmadığı veya belirli bir süreyle geciktirildiği takdirde tarafınıza haciz uygulanabilir, aracınız bağlanabilir.

Hangi araç ne kadar MTV ödeyecek?