VPN nedir, nasıl kullanılır? VPN ile Twitter ve Tiktok'a nasıl girilir?

Sosyal medya platformlarına yaşanan erimi probleminin ardından VPN kullanımı gündeme gelmeye başladı.

Twitter ve Tiktok'ta yaşanan erişim sorunu nedeniyle vatandaşlar sosyal medya platformlarına erişebilmek için VPN kullanmak istiyor.

Birçok sosyal medya kullanıcısı Twitter ve Tiktok'a girebilmek için telefonlarına veya bilgisayarlarına VPN kurmaya başladı.

Peki VPN nedir? VPN nasıl kullanılır? İşte merak edilen soruların yanıtı..

VPN nedir?

Sanal özel ağ veya bilinen adıyla VPN uzaktan erişim yoluyla farklı ağlara bağlanmanıza olanak sağlayan bir internet teknolojisidir.

VPN sanal bir ağ uzantısı oluşturduğu için, VPN kullanarak ağa bağlanan bir cihaz, fiziksel olarak bağlıymış gibi o ağ üzerinden veri alışverişinde bulunabilir.

Kısacası VPN, İnternet veya başka bir açık ağ üzerinden özel bir ağa bağlanmanızı sağlayan bir bağlantı türüdür.

VPN nasıl kullanılır?

VPN kullanmak için telefonunuza veya bilgisayarınıza VPN uygulamalarından bir tanesini yüklemeniz gerekmektedir. VPN uygulamasını cihazınıza kurduktan sonra basit bir şekilde VPN'i aktif hale getirerek sosyal medya platformlarına erişebilirsiniz.

Android için VPN kurulumu

VPN desteği Android cihazlarda yerleşik bir özelliktir. Birçok Android cihazda herhangi bir VPN uygulaması indirmenize gerek yoktur.

Cihazın "Ayarlar" bölümünden basit bir şekilde VPN'i etkinleştirebilirsiniz. Ayarlar kısmında bulunan Ağ ve İnternet bölümünden VPN'i seçin ve bilgilerinizi girerek kaydedin.

İOS için VPN kurulumu

Ayarlar kısmında bulunan Genel sekmesini açın daha sonra VPN ve Aygıt Yönetimi kısmında VPN'i seçerek 'VPN Konfigürasyonu Ekle' seçeneğini etkinleştirin. Ardından istenen bilgileri girdikten sonra kimlik doğrulama işlemlerini tamamlayın.