Candan Erçetin kimdir

Candan Erçetin kimdir

Candan Erçetin 10 Şubat 1963 yılıdna Kırklareli'de dünyaya geldi. İlkokulu Kırklareli'nde bitirdi. Erçetin, 11 yaşında İstanbul'da burs sınavına katıldı ve Galatasaray Lisesi'ni kazandı. 11 yaşında ailesinden ayrılarak İstanbul'a okumaya geldi. 1978'de İstanbul Belediyesi Şan Okulu'na gitti ve şan dersleri aldı. 1986'da Norveç, Oslo'da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'n da Türkiye'yi Klips ve Onlar grubu bünyesinde Halley şarkısını seslendirerek temsil etti ve grup Türkiye'nin o zamana kadarki en iyi derecesini elde etti.

Erçetin'in ilk albümü Hazırım, 1995 yılında yayınlandı. 12 şarkıdan oluşan albümde Gökhan Kırdar çoğunlukta olmak üzere, Sezen Aksu, Yusuf Bütünley, Ahmet ve Balkan halk ezgileri gibi ünlü sanatçıların bestelediği şarkılar yer almaktadır. 1996 yılında diğer bir albümü olan Sevdim Sevilmedim'i sevenleriyle buluşturdu. 6 şarkıdan oluşan albümde ilk albümde de yer alan Umrumda Değil ve Sevdim Sevilmedim şarkılarına yapılmış remix EP'ler yer almaktadır. 17 Haziran 1997'de Çapkın albümü sanatçının ikinci stüdyo albümü olup toplamda 3. albümüdür.

1998 Ağustos'un sonuna doğru yayınlanan ve Candan Erçetin'in 2. remix EP albümü olan Oyalama Artık albümü yayınlanmıştır. 5 Ocak 2000 tarihinde yayınlanan Elbette albümü Candan Erçetin'in üçüncü, toplamda 5. albümüdür. Sanatçının diğer albümlerinde olduğu gibi bu albümünde de birçok şarkıda son kez Mete Özgencil imzası vardır. Ayrıca klip çekilmediği halde o yılın en fazla dinlenen albümlerinden olmuştur.

Candan Erçetin'in 3. Remix albümü olan Unut Sevme 2001 yılında yayınlanmıştır. 20 Mayıs 2002'de yayınlanan Neden sanatçının 7. albümüdür. Albümde yer alan çoğu şarkıda Candan Erçetin'in söz ve müzikleri bulunmakla birlikte Dünya Hali, Neden, Hayırsız ve Parçalandım şarkılarını sözleri sanatçı tarafından yazılmıştır.

21 Haziran 2004'te yayınlanan ve sanatçının 10. albümü olan Melek piyasaya sürüldü. Albüm 14 parçadan oluşmaktadır ve sanatçının Ceza ile yaptığı bir de düet bulunmaktadır. Albüm için Melek şarkısına çekilen klip izleyici ve dinleyici kitlesince beğeni toplamıştır.

Les Choristes filminin müziklerinden olan Vois Sur Ton Chemin (Sevdim Anladım) şarkısının Türkçe'si sanatçı tarafından söylenmiş ve aynı albümünde yer almıştır. Aman Doktor, Candan Erçetin'in Türk-Yunan kültürlerine ait şarkıların aynı kültürel ezgilerle söylediği 9 Aralık 2005 tarihinde yayınlanan yedinci stüdyo albümüdür. Şarkıları yarı Türkçe ve yarı Yunanca olarak yorumlamıştır.

16 Aralık 2009 Tarihinde "Pasaj Müzik" etiketi ile yayınlanan bir diğer Candan Erçetin albümü olan Kırık Kalpler Durağında toplamda farklı tarzlardaki 16 şarkıya yer vermiştir. Albüm satış rakamlarıyla olduğu gibi albümde yer alan şarkılarlada dikkat çekmiştir. Albüm Müyap verilerine göre dijital satışta 35.962 satmıştır.

Şu an Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı'nda başkan yardımcısıdır.