Cansen Başaran Symes kimdir

Cansen Başaran Symes kimdir

Cansen Başaran Symes, 1960 yılında Trabzon’da doğan Cansen Başaran, Trabzon’da başladığı ilkokulu, Ankara’da tamamladı. Kadıköy Kız Lisesinden bitirdikten ssonra 1976 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu.

PRICEWATERHOUSE İLE 32 YIL

Symes,1981 yılında Türkiye’de faaliyetlerine başlayan Pricewaterhouse’un (PW) kuruluş aşamasında şirkete katılıp 1983 yılında PwC Kopenhag, 1989 yılında Londra ve 1 Temmuz 1998 tarihinde İstanbul ofislerinde 2013 yılının Nisan ayına kadar çeşitli kademelerde görev aldı. 1998-2005 yılları arasında PwC Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi ve PwC Eurofirm Yönetim Kurulu üyeliğini yapan Cansen Başaran Symes, 1 Temmuz 2005 tarihinden Ekim 2008'e kadar PricewaterhouseCoopers Avrupa Bölgesi (Eurofirm) Yönetim Kurulu Üyeliğini yaptı. Cansel Başaran Symes, PricewaterhouseCoopers bünyesinde 32 yıl görev aldı.

Mart 2014 tarihi itibariyle Allianz Sigorta A.Ş. ve Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine atanan, Cansen Başaran-Symes TÜSİAD ve Endeavor Etkin Girişimci Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir.

GELECEĞİN GLOBAL LİDERLERİ ARASINDA

World Economic Forum (Dünya Ekonomi Forumu) tarafından 2000 yılında “Global Leaders for Tomorrow” (Geleceğin Global Liderleri) ünvanını alan Cansen Başaran-Symes, 2000 yılında Dünya Gazetesi tarafından “Yılın En Başarılı İş Kadını” ödülüne ve 2006 yılında Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği'nin "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinlikleri kapsamında çağdaş Türkiye'nin başarılı Türk kadınlarından biri olarak üstün hizmet ödülüne layık görüldü.

17. TÜSİAD BAŞKANI SEÇİLDİ

TÜSİAD’da bayrağı Haluk Dinçer’den devralan Symes, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Ümit Boyner’den sonra üçüncü kez seçilen TÜSİAD'ın Kadın başkan oldu. 22 Ocak 2015'te yapılan seçimlerinde, 176 oyun 174'ünü alarak TUSİAD'ın 17. başkanı olarak seçildi. Aralarında çok uluslu firmalar, Türkiye'nin önde gelen şirketleri ve büyük holding kuruluşları, finansal kuruluşlar ve kamu iktisadi teşekküllerinin de bulunduğu geniş bir müşteri portföyüne denetim ve danışmanlık hizmeti veren Cansen Başaran Symes, Türkiye'de özelleştirme ve uluslararası halka açılma ile ilgili önemli projeleri yürüttü.

UFRS KONUSUNDA UZMAN

Cansel Başaran Symes, UFRS (Uluslararası Finansal Raporlama Standartları) konusunda geniş tecrübeye sahiptir ve UFRS'nin Türkiye uygulamasının geliştirilip uygulanmasına önderlik etmiştir. İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası üyesi olan Symes, INSPARK Intelligent Business Solutions’un (Bilişim ve danışmanlık kuruluşu) kurucusu Stephen Symes ile evlidir ve 1 çcouk annesidir.