Doğan Güreş kimdir

dogan-gunes

1926 yılında Adana'da doğan Doğan Güreş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 21. Genelkurmay Başkanı'dır.

1926 yılında Adana'da doğan Güreş, 1947'de Kara Harp Okulundan, 1949'da Ulaştırma Okulundan mezun oldu, 1963'e kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birliklerde ve Takım ve Bölük Komutanlığı yaptı.

Doğan Güreş kimdir

Güreş, 1965 yılında Kara Harp Akademisini kurmay subay olarak bitirdikten sonra 28'inci Tümen Ulaştırma Tabur Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Lojistik Başkanlığında Karargah Subaylığı, 51'inci Tümen Kurmay Başkanlığı, Atina Kara Ataşeliği ve Genelkurmay Harekat Dairesi Plan Prensipler Şube Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

GÖREVE GETİRİLDİĞİ KOMUTANLIKLAR

1973 yılında Tuğgeneralliğe terfi eden Güreş, bu rütbe ile Kara Kuvvetleri Tayin Daire Başkanlığı, Belçika/Mons'ta Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargahı (SHAPE) Lojistik Daire Başkan Yardımcılığı yaptıktan sonra Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tugay Komutanlığı görevlerini yürüttü.

Doğan Güreş kimdir

1977 yılında ise Tümgeneralliğe terfi eden Güreş, Tümgeneral rütbesi ile Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı görevinde bulundu, 1981'de de Korgeneralliğe terfi etti.

GENELKURMAY BAŞKANI OLDU

Korgeneral rütbesi ile Genelkurmay Personel Başkanlığı ve 3'üncü Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 1985 yılında Orgeneralliğe terfi eden Güreş, Orgeneral rütbesi ile Harp Akademileri Komutanlığı, 1'inci Ordu Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevlerini yürüttü.

4 Aralık 1990 tarihinde atandığı Genelkurmay Başkanlığı görevinden 30 Ağustos 1994 tarihinde emekliye ayrılan Güreş'in TSK Üstün Hizmet Madalyası ve TSK Altın Şeref Madalyası bulunuyor.

Güreş, 20 ve 21'inci dönemde Kilis milletvekili olarak TBMM'de görev yaptı.