Erhan Çelik kimdir

Erhan Çelik kimdir

1977 yılında Ankara'da dünyaya gelen Erhan Çelik başarılı bir gazeteci olup bugün Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliğinin yanı sıra Show Haber'in de genel sorumlusudur.

İlkokul, ortaokul ve liseyi Ankara Polatlı'da bitiren gazeteci, üniversite eğitimi için İstanbul'un yolunu tutmuştur. İstanbul Üniversitesi'nde işletme üzerine okuyan Çelik televizyonculuğa ilk olarak Polatlı'da kurulan yerel bir televizyonda sunuculuk yaparak başladı. Daha sonra 1996 yılında TGRT Ankara Haber Bürosu'nda polis adliye ve gece muhabiri olarak görev yaptı. Ardından Reha Muhtar'ın ekibinde Show TV Ankara Haber Bürosu'nda çalışan Çelik, o dönem yaptığı "Aczmendilerin eylemi" haberi üzerine, Reha Muhtar tarafından kanaldan kovuldu.

İşsiz kaldığı dönemde askerliğini yapan Erhan Çelik, 2000 yılında askerlik dönüşü Kanal 7'de televizyonculuğa devam etti.

2000 yılında Kanal 7'ye geçerek “Bu Kadar Olur” diye bir “reality show”, “İskele Sancak” programı'nı ve Ahmet Hakan'ın yerine ana haberi sunmaya başladı.

7 yıl bu görevine devam etti. Daha sonra 12 Nisan 2013 tarihinde Habertürk'de çalışmaya başladı. Eski spikerlerden Jülide Gülizar'dan diksiyon ve spikerlik üzerine dersler aldı. Show TV'de Basın Kulübü programı'nı ve Ana Haber Bülteni'ni sundu. 1 Ocak 2014 tarihiden itibaren de itibaren Habertürk Tv Genel Yayın Yönetmenliği görevine atandı. Bu görevinin yanısıra Show Haber'in Genel sorumluluğunu sürdürmeye devam etmektedir. Erhan Çelik'in Kayra Erhan Çelik adında bir çocuğu vardır.