Fehmi Bülent Yıldırım kimdir

Bülent Yıldırım

Fehmi Bülent Yıldırım, 1966 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisansını tamamladı. Üniversite öğreniminden sonra çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev alan Yıldırım,  Bosna Hersek'te yaşanan soykırıma sessiz kalamayarak 1995 yılında bir grup arkadaşıyla İHH İnsani Yardım Vakfı'nı kurdu ve bölgeye insani yardım yapılmasına öncülük etti.

İHH ile birlikte hem Doğu Türkistan, Keşmir, Darfur, Sri Lanka, Ruanda, Somali, Moritanya, Filipinler ve Kırım gibi sıcak bölgelerdeki ülkelere faaliyetlerde bulundu; hem de Açe, Yunanistan ve Myanmar başta olmak üzere, doğal afetler sonrası ortaya çıkan krizlerde yardıma koşmasıyla dünya çapında büyük yankı uyandırdı.

Dünya çapında taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Yıldırım, tüm bu girişimlerini yeterli görmedi ve yıllarca işgal altında kalan Filistinli Müslüman kardeşleri için sağduyu gözeten girişimlerde bulundu.

2010 yılının Gazze’ye uygulanan ambargonun delinmesi için büyük bir kararlılıkla “Filistin'e Yol Açık” organizasyonunda yer alarak, insani yardım malzemelerini birlikte Gazze'ye ulaştırdı.

MAVİ MARMARA BASKINIYLA 9 ŞEHİT

Yine aynı kararlılıkla “İHH ve Free Gaza” öncülüğünde 2010 yılı Mayıs ayında yola çıkan “Rotamız Filistin, Yükümüz Özgürlük” filosunda bulundu. İsrail tarafından gemiye yapılan kanlı baskının sonrasında Yıldırım, 3 gün İsrail’de tutuklu kaldı. Bu baskında 9 Türk vatandaşı şehit olmuştu.

Yıldırım hâlen başkanlığını yaptığı İHH ile yardıma muhtaç ülkelerde camii, yetimhane, katarakt ameliyatı, sağlık tırı, muhtaç insanlara yemek dağıtımı gibi çok çeşitli alanlarda projelerine devam etmektedir.