Gülşen Bubikoğlu kimdir

Gülşen Bubikoğlu kimdir

Gülşen Bubikoğlu 5 Aralık 1954 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Fatih Kız Lisesi'ni bitirmesinin ardından L.C.C Kültür Merkezi'nde bir yıl boyunca lisan, mankenlik ve temel oyunculuk eğitimi aldı. 1973 yılında "SES" dergisinin yapmış olduğu bir yarışmada galip gelerek sinemaya adım attı.

Kariyerine, Erler Film öncülüğünde 1973 yılı yapımlı "Bitirim Kardeşler Sosyetede" filminde başrolü İlker İnanoğluyla paylaşrak başladı. Bubikoğlu, 1974 yılında İnanoğlu ile birlikte gizli bir düğünle Kemal Utku'nun evinde evlenmiştir. Bu filmden sonra yıldızı parlayan Bubikoğlu ve çevirdiği filmlerle güldürüye, drama, duygusal ve hareketli filmlere yatkınlığını göstererek hem seyircinin büyük beğenisini kazandı, hem de Türk sinemasının yıldızları arasında özel bir yer edindi. 1977 yılında kızı Zeynep İnanoğlu dünyaya geldi.

25. Antalya Film Festivali'nde "Kurtar Beni" adlı sinema filmindeki karakteriyle en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görüldü. Macaristan, Moskova, Kuveyt ve Cannes gibi önemli festivallerde ülkemizi temsil etmiştir. "Zirvedekiler" ve "Afet Bizi Hocam" adlı iki tv dizisinde yer almış ve bu dizilerle büyük beğeni toplamıştır.