Haluk Koç kimdir

haluk koç

Ahmet Haluk Koç, 3 Ekim 1954 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Babasının adı Salih Zeki, annesinin adı Nezahat'tır. 1973 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. Gittiği Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni ise dereceyle bitirerek “İç Hastalıkları Uzmanı” oldu. Daha sonra da Hematoloji Bilim Dalı'nı bitirerek Hematoloji Uzmanı oldu. 1990 yılında doçent, 1996 yılında da profesör oldu.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hematoloji Bilim Dalı Başkanlığı yaptı. Türk Hematoloji Derneği Genel Sekreterliği ve Kemik İliği Transplantasyonu Alt Grup Başkanı oldu. Avrupa Kan ve Kemik İliği Transplantasyonu Kongre Başkanlığı görevini yürüten Koç’un, yurtiçi ve yurtdışında çeşitli dergilerde 200'ün üzerinde yazısı bulunmaktadır.

SİYATE GİRİŞİ

2002, 2007 ve 2011 yıllarında yapılan seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Samsun milletvekili olarak meclise girdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun 22 Mayıs 2010 tarihli CHP Kurultayında genel başkan seçilmesiyle dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısı oldu. Fakat bu görevinden 3 Kasım 2010 yılında ayrıldı. 22. Dönemde TBMM Avrupa Akdeniz Parlamenter Asamblesi Üyesi, 23. Dönemde de TBMM Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi oldu.

30 Temmuz 2012 tarihinden itibaren Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminde “Kamu Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı” ve “Parti Sözcüsü” görevini yürütmektedir.

İleri düzeyde Fransızca ve İngilizce bilen Koç, evli ve 2 çocuk babasıdır.