Hamza Hamzaoğlu kimdir?

hamza hamzaoğlu

Hamza Hamzaoğlu 15 Ocak 1970′de Gümülcine’de dünyaya geldi. Henüz 7 yaşındayken ailesiyle sınırı gizlice geçerek Türkiye’ye yerleşti. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Futbolculuk Kariyeri

Futbola İzmir'de 1988 yılında başladı. Minik, yıldız ve genç takımının formasını başarıyla terletirken, nüfus cüzdanı olmadığından lisans çıkaramadı. Kurduğu bir takımda oynarken onu izleyen Cüneyt Ertay, İzmir’in köklü kulüplerinden Altay’a önerdi. Bu dönemlerde İzmirspor’un antrenörü Halil Bıçakçı sayesinde İzmirspor’a transfer oldu. Tarih 1991’i gösterirken İzmirspor’dan Galatasaray’a transfer oldu. 1993 ve 1994 yıllarında Galatasaray’da şampiyonluk yaşadı.

Fiyatı yüksek diğer futbolcularla sözleşme yenilense de, Hamzaoğlu’yla yenilenmedi. Bu olayın ardından Hamzaoğlu;  "Aldığım da zaten birçok arkadaşımın yarı ücretiydi. 'Bana sembolik bir artış yapın, bir adım atın yeter.' dedim. Yapmadılar. Neden, bilmiyorum. Greame Souness da kalmam için çok uğraşmıştı.” dedi. Aynı yıl Fenerbahçe SK başkanı Ali Şen, Galatasaray'daki maaşının 2 katını teklif etse de Hamzaoğlu Ali Şen’e; “Teklifiniz için teşekkür ederim ama ben Galatasaraylı Hamza olarak kalmak istiyorum.” diye cevaplayınca büyük fırsat olarak görülen teklifi reddetti. Bu olayların ardından, İstanbulspor’a transfer olduğunda, tarih 1996’yı gösteriyordu. 4 yıl da İstanbulspor formasını terlettikten sonra Cem Uzan'ın kulübü bırakmasıyla Siirt Jetpaspor'a transfer oldu. Burada Süper Lig sevinci yaşadıktan sonra bir yıl da Yimpaş Yozgatspor’un formasını giydi. Ardında takım kaptanı olarak Süper Lig’e çıkmayı başaran Konyaspor’a transfer oldu. Devamında ise Galatasaray’ın pilot takımı Beylerbeyi’de oynadı.

Teknik direktörlük kariyeri

Antrenörlük kariyeri 2004-2005 sezonunda, bir dönem futbolcusu olduğu Konyaspor’da başladı. Saffet Susiç, Leo Beenhakker ve Fatih Terim gibi teknik direktörleri idol olarak gören Hamzaoğlu, 2008-2009 sezonunda durumu hiç de iyi olmayan Malatyaspor’la anlaştı. Alınan kötü sonuçlardan sonra bitime 9-10 hafta kala takımla yollar ayrıldı. O yıl Malatyaspor da küme düştü.

2009-2010 sezonunun 5. haftasında Eyüpspor’la anlaştı. Lig sonuncusu olarak aldığı takım son maçında 2-1 yenilince Bank Asya 1. Lig’e çıkamadı. Eyüpspor’dan Denizlispor’a geçti. Fakat alınan kötü sonuçlar buradan da ayrılmasına neden oldu.

3-4 hafta sonra, sezonun bitmesine 10 hafta kalmışken ligde tutunma çabası gösteren Akhisar Belediyespor’a imza attı. Akhisar Belediyespor’da kısıtlı imkânlarla çok şey yapması beklendi. İlk yılında Ege temsilcisiyle PTT 1. Lig şampiyonluğu yaşadı. Süper Lig, Akhisar Belediyespor’u ilk devrede zorlamış olsa da, ikinci devrede Theofanis Gekas ile büyük takımlara kök söktürdü. Beşiktaş ile berabere kalırken diğer 3 büyüğe karşı galip geldi.

Galatasaray Dönemi

Tarih 1 Aralık 2014’ü gösterirken alınan kötü sonuçlardan sonra görevine son verilen Cesare Prandelli'nin yerine göreve getirildi. Oynadığı son 7 maçta sadece Arsenal’e yenildi.

Milli takım kariyeri

İlk kez 1991 yılında milli formayı terleten Hamzaoğlu, toplamda 10 maça çıktı.