Hande Soral kimdir

w

HANDE SORAL KİMDİR?

2 şubat 1987 yılında Bursa’nın İnegöl ilçesinde dünyaya geldi. Bensu ve Betirhan adından ikiz kardeşleri var ve Soral gibi oyunculuk yapıyorlar. İlkokul ve ortaokulu Bursa’da bitirdi. Lise öğrenimini yine Bursa’da olan İnegöl Turgut Alp Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Üniversite öğrenimi için İstanbul’a geldi ve Bilgi Üniversite’sinin Psikoloji bölümünde eğitimini tamamladı.

2008 yılında Soral’ın 'Komedi Dükkanı' adlı programı izlemeye gitmesi ile tüm hayatı değişti. Tolga Çevik’in oynadığı Fırat Parlak’ın yönetmenlik yaptığı 'Komedi Dükkanı' adlı programa Çevik Soral’ı misafir olarak sahneye çıkardı.

Yönetmen Parlak Soral’ın performansını beğendi ve ona oyuncu olayı teklif etti. Bu teklif üzerine Soral’ın tüm hayat çizgisi değişti ve oyunculuğa yöneldi. Bir röportajında "Bende nasıl bir ışık gödüler bilmiyorum. Sahnenin tekrarını izlediğimde sadece sahneden gülen ve komutlara uyan bir kız görüyorum" dedi.

Komedi Dükkanı - Taytanik - Hande Soral İZLE

KARİYERİ

Soral’ın en büyük hayali oyuncu olmaktı, ikincisi ise okuduğu bölümden dolayı oyuncu psikologu olmak. 2008 yılında 'Küçük Kadınlar' adlı dizide Armağan (armi) karakterini canlandırarak başrol oynadı. İlk deyimi olan bu dizinin uzun soluklu olası ile kendini geliştirdi. İzleyici onu bu dizi ile tanıdı ve çok sevdi.

Kanal D’de yayınlanmaya başlayan sonrasında Star Tv’ye geçiş yapan dizi tam 3 sezon 120 bölüm çekildi. 2010 yılında 'Gecekondu' adlı televizyon programına Hayko Cepkin ile katıldı. 2011 yılında 'Bir Günah Gibi' adlı dizide Figen karakterini canlandırdı. 2012 yılında 'Alev Alev' adlı dizide Ümran karakterini canlandırarak başrol oynadı. 2013 yılında 'Fatih' adlı dizide Gevherhan Sultan karakterine can vererek başrol oynadı.

Tolga Çevik ve Hande Soral - Aşk şiirleri İZLE

HANDE SORAL- FOTO GALERİ

Hande Soral kimdir

YENİ DİZİSİYLE EKRANLARDA OLACAK

2014 yılında sevilen dizi 'Çalıkuşu’nda Azelya karakterini canlandırdı. 2014 yılında Show Tv’de yayınlanan 'Fakir Baykurt’un aynı isimli romanından esinlenen ‘Yılanların Öcü’ adlı dizide başrol oynadı. Yine aynı yıl ilk sinema filmi deneyimini gerçekleştirerek 'Birleşen Gönüller' adlı sinema filminde Cennet karakterini canlandırarak başrol oynadı. Şimdilerde ise Fox Tv’de yeni başlayacak olan' Kalbim Yangın Yeri' adlı dizide Leyla karakterini canlandırarak başrol oynayacak.

Genç ve güzel oyuncu sevgili listesi kabarık olan güzellerimizden. İlk olarak oyuncu Okan Yalabık ile birlikte oldular ve nişanlandıkları söyleniyor. Daha sonra Küçük Kadınlar adlı dizideki sevgilisi olan oyuncu Burak Sağyaraş ile anıldı. Yine oyuncu olan Serhat Teoman ile de bir birliktelik yaşadılar. Şimdilerde ise adı müzisyen Güntaç Özdemir ile birlikteler.