Hüseyin Yayman kimdir

hüseyin yayman

Hüseyin Yayman, 1969 yılında Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Kırıkhan’da tamamlayan Yayman, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'ne yazıldı. Bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde yüksek lisans yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde “Türkiye’nin İdari Reform Tarihi” isimli doktora teziyle unvanını aldı.

Doktora tezini tamamladıktan sonra bir süre "ANAR" ve "SETA" da danışman ve araştırmacı olarak görev yaptı. Başta AK Parti olmak üzere, Türk siyasal hayatı, milliyetçilik ve Kürt sorunu konusunda akademik çalışmalar yaptı.

Doç. Dr. Hüseyin Yayman Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde öğretim üyeliği yapmaktadır. Üniversitedeki akademik çalışmaları yanında “Hürriyet” gazetesinde yazılar yazdı. Daha sonra “Vatan” gazetesine transfer oldu. Halen “CNN TÜRK” Televizyonu'nda yorumcu ve siyaset danışmanlığı yapmaktadır. Ayrıca, Hükümet tarafından başlatılan “Çözüm Süreci” kapsamında “Akil İnsanlar Heyeti”nde yer aldı.

Seçim öncesinde akademik görevinden istifa etmesinin ardından AK Parti Hatay İl Başkanlığı'na giderek aday adaylığı müracaatını yaptı.

Hüseyin Yayman, evli ve iki çocuk babasıdır.

KİTAPLARI

-Türkiye’nin İdari Reform Tarihi (Turhan Yayınevi)

-Kürt Sorunu Nasıl Çözülmez (Kolektif)

-Türkiye’nin Kürt Sorunu Hafızası (Doğan Kitap)

-Türkiye’de Kamu Yönetimi (Nobel Yayınevi)

-Yönetim Bilimi (Nobel Yayınevi)

-Mahalli İdareler (Nobel yayınevi)

-İnsan Kaynakları Yönetimi (Nobel yayınevi)

-Türkiye’nin Açılım Politikaları (Meydan yayınevi)