İbrahim Şahin kimdir

İbrahim Şahin kimdir1982 yılında Ankara Hukuk Fakültesi’nde lisans eğitimine başlayan ve 1986 yılında mezun olan Şahin, mesleki bilgi ve deneyimini geliştirmek, İngiliz İdari Sistemi üzerinde çalışmalar yapmak üzere bir süre İngiltere’de bulundu.

5 FARKLI İLDE KAYMAKAMLIK YAPTI

Şahin, 1990 yılında sırasıyla Samsun, Konya, Kars, Bitlis ve Kastamonu’ya bağlı ilçelerde kaymakamlık yaptı. Kaymakamlık görevinin ardından 2001 yılında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine atandı. Şahin, kısa süre sonra İçişleri Bakanlığı Kriz Merkezi’nde Sekreterya Başkanlığı görevine getirildi.

PTT'DE YENİLENMENİN ÖNCÜSÜ OLDU

58. Hükümetle birlikte Ulaştırma Bakanlığı’nda görev alan Şahin, bir süre Bakan Danışmanlığı yaptıktan sonra 2003 yılında PTT Genel Müdürlüğü’ne atandı. Şahin, PTT’de kurumsal değişim ve yenilenme çalışmaları geliştiren isim oldu. PTT Bank Projesi’ni yürüten Şahin, “2004 Kaynakları Etkin Kullanma ve Maliyetleri Düşürme Yılı Birincilik Ödülü”ne layık görüldü.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDA MÜSTEŞARLIK DÖNEMİ

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı’na Nisan 2005’te atanan Şahin, aynı zamanda Türk Telekomünikasyon AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini de sürdürdü.

“Kamu reformu” ve “e-devlet” projelerinde deneyim ve donanıma sahip olan Şahin’in “kriz yönetimi” konusunda makaleler yazdı. Şahin, 2003’ten bu yana, başta elektronik haberleşme olmak üzere, Türkiye’deki bilişim ve iletişim alanında gerçekleştirilen projelerin tamamında aktif olarak yer aldı.

TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE ATANDI

Başarılı bir geçmişe sahip olan İbrahim Şahin’in Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürlüğü’ne atanması gündeme geldi. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iki kez veto edildi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından aynı kuruma atanmasına ilişkin kararname onaylandı ve bu kararname Resmi Gazete’nin 21 Kasım 2007 sayısında yayımlandı.

4 KANAL İLE ALDI, 14 KANAL YAPTI

Şahin, 2007 yılında TRT’nin Genel Müdürü olarak göreve başladı. Göreve geldiğinde 4 olan TRT'deki kanal sayısını 14'e çıkartan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, 2013 yılında Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da yapılan toplantıda oy birliği ile Güney Doğu Avrupa Kamu Yayıncıları Birliği Başkanı seçildi.

İbrahim Şahin halen Samsun Valiliği görevini sürdürmektedir.