Fatih Er kimdir

Bugüne dek gazetecilik kariyerinde başarılı bir yol izleyen Fatih Er, TRT bünyesinde bir adım daha attı. Türkiye’nin uluslararası yayın yapan ilk televizyon kanalı TRT World’ün kurucu üyeleri arasında yer aldığı günden bugüne emek veren Er, TRT’nin yaptığı açıklamaya göre TRT Uluslararası Yayınlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Mesleğinde ilk yılları

Evli ve bir çocuk babası Fatih Er, 1979’da, Konya’da dünyaya geldi. Gazeteciliğe yerel medyada başladı. Büyük hayalleri vardı ve ufuk çizgisi de olabildiğince turuncuydu.

Er, yerelde yaptığı çalışmalar ve ses tonundaki farklılıklarla dikkat çekmişti. 1998 yılında mesleğine ilk profesyonel adımını Kanal 7 haber merkezinde attı. Burada haber metinlerini de seslendirdi; kısa sürede sahada ve stüdyoda seyircinin karşısındaydı.

Daha sonra medya eğitimi almak için Avustralya’ya gitti ve burada farklı medya kuruluşlarında görevler de aldı. Büyük tecrübelerle ülkesine döndüğünde Doğan Medya Grubu’na ait Star Haber’de dış haberler prodüktörlüğü ve sunuculuk görevlerini üstlendi.

Fatih Er kimdir

TRT’ye uzanan yolculuk

Er, kariyer yolculuğunda bir sonraki adımda TV Net ve Kanal 24’ün kurucu ekibinde dış haberler editörü ve sunucu olarak bulundu. 2009-2012 yılları arasındaysa TRT’nin Kudüs muhabiriydi. TRT’deki kariyeri işte böyle hızlı ve derin soluklu başladı.

Bu, oldukça zorlu bir süreçti. Muhabirlik yaptığı bu yıllarda birçok sıcak çatışmanın ortasından önemli ve özel haberlere imza atmıştı. Daha sonra adını Arap Baharı sürecinde Mısır, Tunus ve Libya’da yaptığı haberlerle, hem Türkiye’de hem dünyada duyurdu. Başarı grafiği sağlam bir ivme kazanmıştı.

Anmak gerekirse Er, İsrail-Filistin, Irak, Lübnan, Afganistan, İran, Mısır ( Arap baharı-Darbe), Libya, Suriye, Myanmar-Rohinya, Filipinler- Moro bölgelerinde görev aldı.

Fatih Er kimdir

A Haber dönemi ve sonrası

Daha sonra El Cezire Türk ekibine dahil olan Er, 2013-2014 yıllarında A Haber’de sunucu-editör ve kıdemli muhabir olarak görev aldı. Yine bu dönemde deneyimlerini paylaştığı bir süreç de yaşadı. İyi İngilizcesi ve gazetecilik kariyerinin getirileriyle, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Televizyon Haberciliği dersleri verdi.

Fatih Er kimdir

TRT Genel Müdür Yardımcılığına atandı

Faith Er, Türkiye’nin uluslararası yayın yapan ilk televizyon kanalı TRT World’ün kurucu üyeleri arasındaydı. 2014-2016 yılları arasında haber müdürü olarak görev aldı ve 2017-2019 yılları arasındaysa burada haber ve programlar direktörü olarak  çalıştı.

Son olarak TRT İngiltere temsilciğini yürüten Fatih Er, TRT’den yapılan açıklamaya göre TRT Uluslararası Yayınlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Not:

Biyografisini okumak istediğiniz kişileri lütfen bizimle paylaşın.

Instagram: biyografivekitap

Fatih Er kimdir

Fatih Er kimdir

Fatih Er kimdir

Fatih Er kimdir

Fatih Er kimdir

Fatih Er kimdir