Johnny Depp kimdir

Johnny Depp kimdir

Sanatçının gerçek adı John Christoper Depp'tir. Babasının adı John Christoper Depp Annesinin adı Betty Sue Palmer dir. Babası şehir mühendisi annesi hizmetçidir. İki kardeşe sahiptir.

Deep'in boyu 1.76'dır. İkizler burcudur. Annesinin 12 yaşındayken aldığı gitarla değişik gruplarda garage rock türü müzikler çalmaya başladı. Bir rock müzisyeni olma umuduyla 15 yaşında okulu bıraktı. Aynı sene annesi ve babası boşandı. The Kids isimli rock grubunda müzik hayatına devam etti.

Sanatçı grubtan arkadaşının kız kardeşi olan Lori Anne Allison ile 24 Aralık 1983 de evlendi. Bu evlilikten Lilly Rose Melody ve Jack adlarında iki çocukları olmuştur. Sol göğsünde kızını sağ kolunda ise oğlunun ismi yazan dövmeler bulunmaktadır. Daha sonra bu evlilikte çıkan sorunlar nedeniyle grup dağılmak zorunda kaldı ve iki yıl süren evliliği 1985 yılında sona erdi. İkinci evliliğini ise Fransız şarkıcı-aktris Vanessa Paradis ile yaptı.

Johnny Deep ilk eşinin yardımıyla tanıştığı Nicolas Cage ile 1984 yılında ilk filmi olan A Nightmare On Elm Street'de oynama şansını elde etti. Ardından 1986 yılında Oliver Stone'un Platoon filminde oynadı ayrıca 1987 de 21 Jump Street isimli dizide oynamaya başlamıştır.

Johnny Deep'i asıl meşhur yapan dünyaca tanıcan Tim Burton'dur. Oyunculuk kariyerinin dönüm noktası Tim Burton ile tanışması olmuştur. Hatta Tim Burton'un oğlunun vaftiz babasıdır. Burton'un yönetmenliğinde birçok filmde oynamıştır. Bunlardan 1990 yılında yayınlanan Edward Scissorhands ikilinin hayatında kariyerleri açısından önemli bir yere sahiptir. Bu ikili daha sonra 1994 yapımı Hayalet Süvari, 1999 yapımı Sleepy Hollow, 2005 yapımı Charlie' nin Çikolata Fabrikası ve Corpse Bride, 2007 yapımı Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street , 2010 yapımı Alis Harikalar Diyarında, 2012 yapımı Dark Shadows filmlerinde beraber çalışmışlardır. Johnny Depp'in kariyerindeki doruk noktası Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti filminde olmuştur. Bu film sayesinde 2003 yılı Akademi Ödüllerinde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne aday gösterilmiştir. Bu sayede ilk, bir Disney projesinde yer alıp Oscar'a aday gösterilen ilk aktör olmuştur.