Kaya Çilingiroğlu kimdir

Kaya Çilingiroğlu

Kaya Çilingiroğlu, doktor olan anne ve babasının işi nedeniyle 1964 yılında gittikleri Almanya’da doğdu. 2 yıl burada yaşadıktan sonra İstanbul’a döndüler. Liseye Saint Michel Fransız Lisesinde başlasa da iki yıl sonra Yıldız Lisesi’ne geçiş yaparak eğitimini burada tamamladı. Tıp okumaya başlayan Çilingiroğlu burada da okulu bitirmedi ve dördüncü sınıfta bıraktı.

BİRÇOK İŞ YAPTI

1985-1990 yılları arasında balıkçılık, emlakçılık, sigortacılık, bar işletmeciliği, borsa işleri gibi çeşitli alanlarda işler yaptı. Bu yıllarda “2019” isimli bir radyo, GSM bayisi ve bir reklam ajansı ile ortaklık yaptı.

ÖZEL HAYATI

1990 yılında "Ayşem Saraçoğlu" ile ilk evliliğini bitirdi. 1993’te flört etmeye başladığı "Hülya Avşar" ile dört yıl sonra Paris'te evlendi. Fakat bu evlilikleri 2005 yılında son buldu. Kaya Çilingiroğlu 2009 yılında "Feraye Tanyolaç" ile evlendi. Avşar ve Tanyolaç’tan birer çocuğu bulunmaktadır.

MİLLİ TAKIM KAPTANLIĞI YAPTI

8 sene boyunca Galatasaray yüzme branşında yüzücülük yaptı.  Başarılarından ötürü milli takımda kaptanlığa kadar yükseldi. Çeşitli spor dallarında Türkiye şampiyonlukları bulunmaktadır.

İyi bir golf oyuncusu olan Çilingiroğlu, "Klassis Golf Club" üyesidir. TRT Spor’da yayınlanan “Futbol Arenası” adlı programda Erman Toroğlu ve Oğuz Çetin ile birlikte yorumculuk yapmaktadır. Ayrıca otomobil, kredi kartı, madeni para, saat, kalem, şapka ve daha birçok alanda koleksiyonu bulunmaktadır.