Lütfü Türkkan kimdir

Lütfü Türkkan

Lütfü Türkkan, 5 Şubat 1959'da İstanbul'da doğdu. İstanbul Kabataş Erkek Lisesini bitirdi. Daha sonra İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Yüksek Okulunu, Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümünü ve Makedonya Kiril Metodij Üniversitesi Türkoloji Bölümünü tamamladı.

Yüksek lisans öğrenimi Doce Golcev Üniversitesi Türkoloji Bölümünde sürdürmektedir. Türkkan Gıda Mad. San. Tic. AŞ (TÜGMAD)’nin Yönetim Kurulu Başkanıdır. “Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Komite Üyeliği, Bursaspor As Başkanlığı, Vardar Spor ve Karagümrükspor Başkanlığı” yaptı.

24. Dönemde “Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği” yapmaktadır.

“SEÇİLİNCE MAAŞIMI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE VERECEĞİM”

2011 seçimlerinde MHP’den aday gösterildiğinde, “Milletvekili seçilince, maaşımı ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak vereceğim” dedi. Seçimden vekil olarak ayrılan Lütfü Türkkan, aldığı maaşları karşılıksız burs vermektedir.

“11 BİN TL İLE GEÇİNEMİYORUM”

Milletvekillerine yapılan gece yarısı zammına yönelik tepkilere 11 bin liralık harcamanın listesini Twitter’dan yayınlayarak yanıt verdi. Türkkan, maaşını Kocaeli Valiliği vasıtasıyla öğrencilere burs olarak dağıttığını, geçimini de şirketinden hesabına yatırılan para ile sağladığını belirterek şöyle seslendi:

“Ya bir firmanın lobiciliğini yapacağım ya da haram lokma yememe endişesi taşımıyorsan, pisliğe karışacaksın. Asgari ücret az tabii ki. Hem de çok az. Ama bu parlamenteri de lobicilerin karşısında esas duruşta bekletmenin bedeli bu ülkeye çok daha pahalıya mal oluyor. Yaşıyoruz bunu. Ben dürüst milletvekilinin milletvekilliği yapmak kaydı ile mevcut maaşla geçineceğine inanmam. Ben maaşımı almadığım için bunu sizlerle paylaşmam daha kolay oldu. Takdir sizlerin.”

İngilizce, Rusça, Makedonca, Bulgarca bilmektedir. Türkkan, evli ve 4 çocuk babasıdır.