Mansur Yavaş kimdir

Mansur Yavaş kimdir

Mansur Yavaş 1955 yılında Beypazarı'nda dünyaya geldi. İlkokul, ortaöğrenim ve lise eğitimini burada gördükten sonra 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1986 yılında Beypazarı'nda serbest avukatlık yapmaya başlayan Mansur Yavaş; 18 Nisan 1999 seçimlerinde Beypazarı Belediye Başkanı oldu.

Tarihî Beypazarı konaklarının restorasyonu ve binlerce yıllık Beypazarı tarihini koruma çalışmalarıyla "2001 Yılının En İyi Yerel Yöneticisi" seçildi. 24 Eylül 2004 tarihinde TÜSİAV tarafından "Yılın Belediye Başkanı" seçildi. 2004 yılıdnaki seçimlerde tekrar belediye başkanı seçilen Yavaş , 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday oldu. Ancak rakipleri İbrahim Melih Gökçek ve Murat Karayalçın'ın ardından üçüncü sırada seçimi tamamladı. Bu seçimlerde, yine Yavaş'ın ilçesi Beypazarı'nda yerine kendi partisinden Mehmet Cengiz Özalp geçti.

2014 Yerel Seçimleri için CHP ve AK Parti'nin peşinde olduğu Mansur Yavaş MHP ile ilişiğinin kesilmesi üzerine Ankara Belediye Başkanlığı seçimlerine bağımsız girebileceğini açıklamıştı.