Mehmet Aslan kimdir

Mehmet Aslan kimdir

İstanbul’da 1983 yılında doğan Mehmet Aslan 'Gazinocular Kralı' olarak bilinen Fahrettin Aslan'ın oğludur. Çocukluk yıllarını Türkiye’de geçiren Aslan, 10 yaşındayken babasının neon ışıklı dünyasından uzak büyümesi için Paris’e gönderildi. İleri düzeyde Fransızca bilmektedir.

FRANSA’DA ÖĞRENİM GÖRDÜ

İlkokul zamanlarında Fransızca'sının da ilerlemesiyle birlikte sosyal hayatını düzene sokan Aslan lise öğrenimini Ecole Pascal Paris’te tamamladı, ardından Boston Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret öğrenimi gördü.

2009  yılında, Boston Üniversitesi’nden Yeditepe Üniversitesi’ne geçiş yaparak İstanbul’a dönen Mehmet Aslan, bu dönüşte babasının sağlığı hakkında duyduğu kaygının da payı olduğunu kendisi ile yapılan röportajlarda belirtti.

Aslan’ın İstanbul’a dönüşünden 2 yıl sonra babası Fahrettin Aslan, bir karaciğer yetersizliğine yakalandı. Mehmet Aslan’ın babası Fahrettin Aslan’a karaciğer nakli için uygun donör bulunduysa da tehlikeli olduğu için ne yazık ki karaciğer nakli yapılamadı.

MİRAS TARTIŞMASI İLE GÜNDEME GELDİ

2005 yılında babasını kaybeden Mehmet Aslan, kardeşler arası miras tartışmalarıyla gündeme gelerek kamuoyunda daha fazla tanınır oldu. Mehmet Aslan Türkiye’ye döndükten sonra oyunculuk yaptığı diziler ile de ön plana çıktı.

Show TV’de uzun dönem yayınlanan, "Doktorlar" adlı dizide "Burak Kuzey" adlı karakteri canlandıran Aslan, 2005 yılında ATV’de yayınlanan Nefes Nefese ve 2006 yılında yayınlanan "Maçolar" adlı dizilerde yer aldı.

MHP İSTANBUL İL BAŞKAN YARDIMCISI

Ayrıca 2008 yılında vizyona giren, Sinem Kobal ile başrolü paylaştığı "Ayakta Kal" adlı bir de sinema filminde rol alan Mehmet Aslan, oyunculuğu dışında babasından kalan şirketi de yönetmektedir.

Miras kalan şirketi ile maden, gayrimenkul ve turizm sektörlerinde de tanınan bir isim olan Mehmet Aslan, 2014 yılında MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı görevine gelerek, bir uyuşturucu türü olan bonzaiye karşı yürütülen kampanyanın yüzü ve sözcüsü olarak aktif görev aldı.

1 YIL 3 AY HAPİS CEZASI ALDI

Gazinocular Kralı'nın oğlu Mehmet Aslan, 2013 yılında 2 arkadaşının "kemiklerinin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak" suçlamasıyla 10,5 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın karar duruşması ile gündeme geldi. Anadolu 9. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında Mehmet Aslan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ÜLKÜCÜ TARTIŞMASI

2015 yılında oyuncu Ahmet Yenilmez, 'Ülkücü camiaya son sözüm' başlığıyla bir mesaj yayınlayarak gündeme geldi. Yenilmez, "Bu dil, bu lisan benim inandığım ülkücünün dili olmadı. İnşallah Gazinocular Kralı'nın oğlu, sanatçılar duygularınıza tercüman olur" demişti.

Yenilmez'in bu sözlerine MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan, @aslnmhmt hesabından verdiği cevapla gündeme geldi.

Aslan, “Ülkücülük hak yolunda baş koymuş bir milletin kutlu davasıdır. Kişisel ikbal uğruna giyilip çıkarılan gömlek değildir. Küsülüp kırılacak dost-ahbap ilişkisi sayılamaz. Gerçek bir ülkücünün davası onun ruhudur, can bedenden ayrılıncaya dek yaşar, yaşatır. Kibrine yenilip davadan 'vazgeçtim, bıraktım' diyen biri aslında ülkücü olmamıştır. Böylesinden olsa olsa menfaati için kıble değiştiren saray soytarısı olur” cümleleriyle özellikle milliyetçi camiada gözleri üzerine çekti.

YEŞİLMEN’DEN SONRA DEVLET BAHÇELİ İLE SELFIE

Mehmet Aslan, 2014 yılında Instagram hesabı olan @mehmetaslangs hesabından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile çektirdiği Selfie ile gündeme geldi.

"Mhp genel başkanımız Sn.Devlet Bahceli'yle tarihteki ilk bire bir cekilen #selfie nam-ı değer #ozcekim :))" notuyla fotoğrafı yayınlayan Aslan, Devlet Bahçeli’nin çektirdiği 2. selfieyi kamuoyuna armağan etti.

Devlet Bahçeli’nin çektirdiği ilk selfieyi Yeliz Yeşilmen, Adana’da eşinin belediye başkanlığı adaylığı öncesinde seçim otobüsünde çekip paylaşmıştı.