Mehmet Ayhan Günaydın kimdir

mehmet günaydın

07/02/1967 yılında Tokat ili Zile ilçesinde doğdu. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü'nden mezun oldu.

HAKKARİ'DE ASKERLİĞİNİ YAPTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 21 yıldır fotoğrafçılığını yapan ve Bahçeli’nin her gittiği yerde yanında istediği emektar Mehmet Ayhan Günaydın, 1990 yılında Hakkari Kato Dağı’nın eteklerinde asteğmen olarak askerliğini yaptı.

MİLLETVEKİ ADAY ADAYLIĞI'NI BAHÇELİ'YE AÇIKLAMADI

Alparslan Türkeş'in de fotoğrafçılığını yapan Günaydın, MHP'nin Medya Takip Birimi'nde görevli olmasına rağmen, milletvekili aday adayı başvurusunda bulunduğunu Devlet Bahçeli'ye söylemediğini belirtti.

Günaydın konu ile ilgili olarak kendisi ile yapılan bir röportajda "Sayın Genel Başkanımız iki hafta önce beni çağırdı ve 'Hakkari'den Günaydın soyadlı birisi aday olmuş, bir akrabalığın var mı?' diye sordu. Kızardım, zılgıt yiyeceğim herhalde dedim. Var efendim, babamın oğlu olur, bizzat kendim başvurdum dedim. 'Niye Tokat değil de Hakkari?' dedi. Daha doğrusunu bulamadım dedim. Hayırlı olsun dedi" sözleriyle açıkladı.

KENDİ KALEMİNDEN BİYOGRAFİSİ

Fotoğrafçılık mesleğinin yanı sıra sanata olan ilgisini şiir yazarak da sürdüren Günaydın, 336 şiirini internette şiir antolojisi sitelerinde yayınlamakta. Kendi biyografisini aynı zamanda "Sanatın her dalını, özellikle edebiyatın her dalını, ille de şiiri tutku derecesinde seviyor. Dilde ve dimağda güzele,sevgiye ulaşmanın, ulaştırmanın yolunun şiirden geçtiğine inanıyor. Tüm yaratılmışlara Yaratan'dan ötürü derin bir muhabbet ve sevgi besliyor. Sevgi temelinde kurulacak bir anlayışla, çocuklarımıza şiir tadında bir dünya bırakmanın elzem olduğuna inanıyor, kendi çapında buna gayret ediyor. En azından kendi çocuklarını bu minval üzere yetiştirmeye çabalıyor..." sözleri ile açıklıyor.

MUHALİF ŞİİRLER

'Zilli Kevaşe','Vatandaştan İktidara Davet','Bozkurtlar ve Yozkurtlar','A(k) normalleşme'  ve 'Aç Tavuk' gibi şiirleri antolojisi içerisinde en çok okunan şiirler olarak yer alan Günaydın, 2005 yılından günümüze amatör olarak şiir yazmaya devam etmektedir.