Mehmet Bekaroğlu kimdir

Mehmet bekaroğlu

Mehmet Bekaroğlu, 1954 yılında Rize’nin Fındıklı ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Fındıklı’da liseyi Kırıkkale ve Ağrı’da okudu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tamamladıktan sonra çeşitli hastanelerde uzman doktor olarak çalıştı.

SİYASİ KARİYERİ

Siyasi kariyeri Refah Partisi’nden 21. Dönem Rize Milletvekili seçilmesiyle başladı. İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nda da yer alan Bekaroğlu, Refah Partisi'nin kapatılmasından sonra Fazilet ve Saadet Partilerinde de siyasi kariyerine devam etti. Müslüman Sol Hareketi’ni SP Genel Başkan Yardımcısı olduğu dönemde Ertuğrul Günay ile birlikte kurdu.

Fakat Ertuğrul Günay’ın AK Parti katılmasıyla Saadet Partisi’ne dönen Bekaroğlu, buradan da Numan Kurtulmuş önderliğindeki HAS Parti'ye geçti. Sonra tekrar SP'ye dönüş yapsa da Kemal Kılıçdaroğlu’nun davetiyle CHP’ye geçti. Şimdilerde Genel Başkan Yardımcısı olarak siyasi yaşamını sürdürmektedir. İlgili olduğu yayınlar ise “Doğu Konferansı” adlı hareketin başkanı, “Doğudan” adlı derginin sahibi, “Fikir Zamanı” adlı haber sitesinin yayın danışma kurulu üyesidir.

ESERLERİ

-İslam Düşüncesi Sempozyumu (1995)

-Gerçek Hayat Yazıları (2007)

-Siyasetin Sonu (2007