Murat Ülker kimdir

Murat Ülker

Murat Ülker, 1959 yılında İstanbul’da doğdu. Lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi'nde tamamladı. Üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde tamamladı.

Çalışma hayatına 1982 yılında başlayan Murat Ülker, yurtdışında “American Institute of Baking (AIB)” ve “Zentralfachschule der Deutschen Süßwarenwirtschaft (ZDS)” gibi okullarda sektörle ilgili eğitim çalışmalarında yer aldı. ABD’de Continental Baking şirketinde staj yaptı. ABD ve Avrupa’da, üç yıl boyunca yaklaşık 60 fabrika ve tesiste bisküvi, çikolata ve gıda sektörüyle ilgili araştırmalar yaptı. Ayrıca “International Executive Services Corps (IESC)” projelerinde yer aldı.

Yıldız Holding'te ilk olarak 1984 yılında Kontrol Koordinatörü olarak başladı. İlerleyen zamanlarda İşletmelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. Devamında Genel Müdürlük görevini üstlendi. 2000 yılında Yıldız Holding İcra Kurulu Başkanlığını üstlenen Ülker, 2008 yılından beri Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

BİRÇOK DEV ŞİRKETLE YARIŞ HALİNDE

Murat Ülker yönetimindeki Yıldız Holding, geçmişten gelen birikimiyle birlikte ülke dışına çıkarak birçok dev firmayla yarışacak seviyeye geldi. “Dido, Çokonat, Cola Turka, DiaSA Market, ŞOK, Superfresh, İçim” gibi markaları bünyesinde barındıran Yıldız Holding; “Continental Confe Ctionerycompany, Godiva, McCormick, Milford, DeMet’s Candy Company” gibi dünyaca bilinen markaların ya bir kısmını ya da tamamını alarak tek çatı altında topladı. Ülker, 2014 yılında dünyanın en büyük 6. Büyük bisküvi firması olan “United Biscuits”i satın alarak Yıldız Holding’i dünyanın en büyük 3. Büyük firması yaptı.

TÜRKİYE’NİN EN ZENGİNİ

Mart 2013’te  Forbes'in yaptığı araştırmaya göre Murat Ülker, 3.1 Milyar$ servetiyle Türkiye'nin 4., dünyanın ise 437. zengin ismi oldu. Ayni derginin 2014’te yaptığı araştırmaya göre Ülker, 3.7 Milyar$ servetiyle Türkiye'nin en zengin ismi oldu.

İngilizce ve Almanca bilen Murat Ülker, Fatma Betül Ataseven ile evli olup 3 çocuk babasıdır.