Oktay Vural Kimdir?

oktay vural

Oktay Vural, 9 Şubat 1956 yılında Diyarbakır'da dünyaya geldi. Aslen Siirt’in Tillo ilçesindendir. Babasının adı Hasan annesinin adı Harbiye'dir. Üç erkek kardeşi bulunan Vural, 18 yaşına kadar Diyarbakır’da yaşadı. 23 Kasım 1988 yılında evlendiği eşini, 16 Kasım 2014 günü kanserden kaybetti.

İlk ve orta eğitimini Diyarbakır’da tamamlayan Vural, 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek lisans tezini Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde, iktisat doktorasını ise Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamladı.

ÇALIŞMA HAYATI

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. BOTAŞ Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü yaptı. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Üyeliği, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı, Demokraside Birlik Vakfı Üyeliği, Türkiye Gübre Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü, 21., 23. ve 24. Dönem İzmir Milletvekilliği, NATO Parlamenter Asamblesi Üyeliği yaptı. 57. Hükümet’te Ulaştırma Bakanlığı görevini yürüttü.

23. ve 24. dönem TBMM MHP Grup Başkanvekili olarak görev yaptı. MHP Grup Başkanvekilliği halen devam etmektedir. Aynı zamanda Galatasaray Spor Kulübü kongre üyesidir.