Özcan Deniz Kimdir

özcan deniz

Özcan Deniz (d. 19 Mayıs 1972, Ankara), Türk şarkıcı, besteci, oyuncu ve yönetmen.

Sanatçı, 1977 yılında ailesiyle birlikte Aydın'a yerleşti. Erken yaşta okumayı bıraktı ve müzikle uğraşmaya karar verdi. 13 yaşındayken İzmir'de şarkı söylemeye başladı ve 16 yaşında Antalya'da şarkı söyleyerek tüm ailesini geçindirecek parayı kazanmaya başladı. 17 yaşında İstanbul'a geldi ve burada bir süre pavyonlarda çıktıktan sonra 18 yaşında Almanya München'e gitti.

ALMAYA'DA 3 YIL KALDI

Yaşar Yağmur'la tanıştı ve böylece “Yine Ağlattın Beni” adını taşıyan ilk albümünü çıkardı. Almanya'da 3 yıl kaldıktan sonra İstanbul'a döndü. Burada Hilmi Topaloğlu ve Mahsun Kırmızıgül ile tanıştı. İlk albümü olan"Meleğim" piyasaya çıktığında büyük tirajlara ulaştı. Sanatçı bunun dışında "Beyaz Kelebeğim" ve "Yalan mı" isimli albümlerinde de hedeflenen tirajlara ulaştı. Fakat askerlik nedeniyle müziğe 3 yıl ara verdi. Askerliğinin bitişinden sonra tekrar İstanbula gelerek albüm ve dizi çalışmalarına başladı. "Çoban yıldızı" ve "Aslan gibi" albümlerini çıkardı.

SEYMEN AĞA'YI CANLADIRDI

Albüm çalışmlarının yanında televizyonlarda da oynayan sanatçı “Aşkım Dağlarda Gezer” dizisi ile oyunculuk hayatına başladı. 2002 yılında hem müzik hem dizi alanında büyük bir başarı yakaladı. Asmalı Konak dizisinde Ürgüp'ün en zengin ve en büyük ağası olan Seymen Ağa karakterini canlandırdı ve bu dizi Türk televizyon tarihinin en çok reyting alan dizisi oldu. "Leyla" albümündeki şarkılarıyla da çok konuşulan sanatçı, 2003 yılında vizyona giren, senaryosunu Levent Kazak'ın yazdığı, aralarında Ali Poyrazoğlu, Yavuz Bingöl, Pelin Batu, Özlem Tekin, Mehmet Günsür, Levent Kazak, Athena topluluğunun solisti Gökhan Özoğuz, Seray Sever gibi sanatçıların yer aldığı ve Çanakkale'de kısa dönem bedelli askerlik yapan birliğin başından geçen ilginç maceraları ve askerlik yaparken “gerçek hayatla tanışmalarını” konu alan “O Şimdi Asker” adlı sinema filminde başrol oynadı.