Özgür Mumcu kimdir

Özgür Mumcu kimdir

Özgür Mumcu, 1977 yılı Mayıs ayında İstanbul’da doğdu. İlk adı Şinasi olan Özgür Mumcu, Türkiye’nin tanınmış gazetecilerinden Uğur Mumcu ile CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkan Yardımcısı Şükran Gürdal Mumcu’nun oğludur.

EĞİTİM HAYATI

Babası Uğur Mumcu'yu 1993 yılında bir suikast sonrası kaybeden Özgür Mumcu Ankara Büyük Kolej’den 1995 yılında mezun oldu. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1996 yılında mezun olan Mumcu, Fransa’nın ünlü Sorbonne Üniversitesi'nde 2003 yılında Uluslararası Hukuk ve Uluslararası Örgütler Hukuku doktorası yaptı. Mumcu, halen Galatasaray Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.

MUHALİF SOL CAMİANIN GENÇ İSMİ

Özgür Mumcu, 2007 yılında Ulaş Bayraktar, Burak Cop, Sinan Altuç gibi genç kuşak yazarların yenisoz.net web sitesindeki yazılarıyla dikkatleri üzerine çekti. Özellikle yenisöz.net sitesindeki "AKP'yi savunmak demokratlık değildir" yazısıyla sadece muhalif sol camia tarafından yeni nesil solcu gençlere rol model oldu. Aynı zamanda akademisyen olarak mesleğini sürdüren Özgür Mumcu, 2009 yılında bir süre Birgün gazetesine muhalif yazılarıyla destek verdi ve daha sonra 2010 yılında Radikal gazetesinde yazarlık kariyerinin parlak günlerini yaşadı.

Özgür Mumcu 1 Ağustos 2014’ten bu yana Cumhuriyet gazetesinde yazmakta.

AŞK HAYATIYLA GÜNDEME GELDİ

Özgür Mumcu ile gazeteci ve yazar Ece Temelkuran, Paris’te başlayan aşklarını 2007 yılında evlenerek taçlandırdı. Ancak iki ünlü yazar, 2009 yılında evliliklerini sonlandırdı.

2012 yılında şarkıcı Sıla Gençoğlu ile birlikte olan Özgür Mumcu, 2014 başlarında şarkıcı Sıla’dan ayrıldı.

DUDAK DUDAĞA YAKALANDI

Popstar Tarkan’ın uzun yıllar birlikte olup ayrıldığı Avukat Bilge Öztürk ile ilişkisi olduğu iddia edilen Mumcu, bu konuda resmi bir açıklama yapmadı. Ancak ikili paparazziler tarafından Asmalımescit’te dudak dudağa yakalandı. Mumcu, muhabirlerden fotoğrafları silmelerini isterken, Bilge Öztürk “Sevgilimiz var, mahvoluruz” açıklaması ile gündeme geldi.

TWITTER TARTIŞMALARI KONUŞULUYOR

Özgür Mumcu, son olarak Twitter’da @ozgurmumcu hesabında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisine dava açtığını duyurarak "Erdoğan bana dava açmış. Kıyamam" cümleleriyle gündeme geldi. Ancak bu konuda daha fazla paylaşımda bulunmayan Mumcu, Twitter üzerinden giriştiği tartışmalarla gündeme gelmeyi başarabilmekte.