Tamer Karadağlı kimdir

Tamer KaradağlıTamer Karadağlı, 24 Mayıs 1967 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Aslen Azeri kökenli olup, Kars’ın Sarıkamış ilçesindendir. Eğitimini, ilk yıllarda ABD’ye taşındığı için orada aldı. Ancak son dönemlerine doğru Türkiye’ye döndü. TED Ankara Koleji'ne yazılan Tamer Karadağlı’nın ilk yılları zor geçti, dayanamayıp Amerika’ya döndü. Lise sonda kesin dönüş yaptığı Türkiye’de Çankaya Lisesi’nden mezun oldu. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olan sanatçı, Shakespeare'in “Kuru Gürültüsü” adlı eserini hem İngilizce hem de Türkçe olarak sahneye koydu. 2012 yılında hem oyuncusu hem de yönetmeni olduğu “Süpertürk” filmi gösterime girdi.

Karadağlı, ilk filmini 1993 yılında yönetti. Asıl çıkışı TRT’nin “Ferhunde Hanımlar” dizisinde “Dr. Selçuk” karakterini canlandırmasıyla oldu. Bu dizi ile birçok hayran edindi.

USTA İSİMLERİ SESLENDİRDİ

Reklam filmlerinin yanında “Mel Gibson, Al Pacino, George Clooney, Michael Madsen, Antonio Banderas, Kevin Costner” ve birçok ünlü ismin Türkçe seslendirmesini yaptı.

“TAŞ FIRIN ERKEĞİ HALUK”

Ferhunde Hanım’dan gibi rol aldığı en uzun soluklu dizilerden biri de “Taş Fırın Erkeği Haluk” karakteriyle Çocuklar Duymasın adlı dizi oldu. 2002 yılında başlayıp ara ara dönem verse de 2014 yılına kadar süren dizi de önemli bir karakteri canlandırıyordu.

Ayrıca seslendirme sanatçısı Arzu Alkan’la evlenen ve bir çocuk dünyaya getiren Karadağlı, 2007 yılında boşandı. Aynı yıl Deniz Uğur’la ilişkisi olduğu öğrenildi.

“ERDOĞAN’DAN KORKUYORUZ” DEMİŞTİ

Millet gazetesinde 18 Ocak Pazar günü yayımlanan röportajında Recep Tayyip Erdoğan için şunları söyledi: “Genel bir korku var herkesin üzerinde ‘Aman şimdi ters gitmeyelim iş bulamayız, kanallara baskı olur, rol bulamam, aç kalırım’ diye korkuyor insanlar. Maalesef bu böyle bir dönem. Bu sadece sanatçılar için değil, iş adamları için de böyle. Herkes kıyma yemiş kedi gibi. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan korkuyoruz. Ben de dahil hepimiz bu korkuları yaşıyoruz. Herkes ‘aman ters gitmeyelim, yanlış algılanmayalım’ derdinde. Kaç kişi tanıyorum yıllar önce farklı, şimdi farklı olan.”

“KORKUYORUM DEDİM, ÇÜNKÜ…”

Ses getiren bu açıklamalarından sonra Ülke TV’de, Turgay Güler’in sunduğu Sıradışı programına konuk olan Karadağlı, neden ‘korkuyorum’ dediğini şöyle açıkladı: “Ben bunu söyledim diye bana ‘Paralelci’ yaftası yapıştırılsın istemiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı ne dedi; ‘Sanatçılarımız cesur olsun’ ben de cesur olarak korkuyorum dedim. Ama benim korkum ‘Sayın Cumhurbaşkanı gelip kulağımdan beni tutacak hapse atacak’ korkusu değil ben ülkenin genel durumundan korkarım. Ben öyle her şeyden korkan biri olsam bugün buraya karşına çıkıp istediğim gibi bu sorulara cevap vermezdim. Ben kendimi rahat ifade edebileyim istiyorum.”

ROL ALDIĞI  BAZI FİLMLER

Ah Kalbim- 2009

Son Ağa – 2008

Kiralık Oda – 2008

Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım – 2007

Fedai – 2007

Living & Dying – 2007

Hayatım Sana Feda – 2006