Tanju Çolak kimdir

tanju çolakTanju Çolak, 10 Kasım 1963 tarihinde Samsun’da dünyaya geldi. Futbola 10 yaşında Samsun Yolspor'da başladı. Başarı güünlerinin ardından Samsunspor'a transfer oldu.

Samsunspor'da 2 defa 1.Lig'de, 2 defa da Süper Lig'de olmak üzere 4 kez üst üstte gol kralı oldu. Bu başarıları 1987-88 sezonunda ona Galatasaray kapılarını açtı.

Galatasaray formasıyla çıktığı ilk sezonunda 39 gol atarak kariyerinde 5., Süper Lig 3. defa gol krallığına ulaştı. Bu başarı o zaman ona hem Metin Oktay'a ait bir sezonda en çok gol atma rekorunu kırdırdı, hem de Avrupa liglerinde o yıl en çok gol atan futbolcu unvanını aldırdı. 1988-89 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı final oynayan Galatasaray'ın kadrosunda bulunan Tanju, Neuchatel Xamax ve AS Monaco FC'e attığı gollerle takımı sırtlayan futbolcu oldu. Kariyerinin zirvesine 1990-91 sezonunda dördüncü gol krallığıyla ulaştı.

AZİZ YILDIRIM TRANSFER ETTİ

1991-1992 sezonunda olaylı bir şekilde Ali Şen yönetimindeki Fenerbahçe'ye Aziz Yıldırım’ın katkılarıyla transfer oldu. Fenerbahçe formasıyla 53 maçta 50 gol atarak 1992-1993 sezonunda beşinci ve son kez gol kralı oldu.

Cem Uzan'ın İstanbulspor'u satın almasının ardından, astronomik bir rakama İstanbulspor'a transfer oldu. Çolak, 1994’te, kaçak Mercedes davası nedeniyle aldığı hapis cezası yüzünden, mecburen 1994'te futbolu bıraktı. Jübile maçı 29 Temmuz 1998 tarihinde Fenerbahçe Stadı'nda Fenerbahçe ile Bursaspor arasında oynandı. Bir süre Bayrampaşa Cezaevi’nde yattı.

ALTIN AYAKKABI ÖDÜLLÜ İLK VE TEK FUTBOLCU

57 kez milli takımlara çağrılan Çolak, 16 kez Türkiye U-18, 10 kez Türkiye U-21, 31 kez de Türkiye A Millî takım formasını giydi ve bu maçlarda 15 gol attı. 1 Şubat 1989 tarihinde düzenlenen bir törenle “Altın Ayakkabı” ödülünün sahibi oldu. Bu ödülü alan ilk ve tek futbolcudur. Ayrıca dünya karmasına 2 kez çağrılmış forma giymiş ender futbolculardandır.

ÇOLAK SİYASETE ATILIYOR

Çolak, Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) 6. Bölge Başkanı Köksal Akman ve yönetim kurulu üyeleriyle bir kafeteryada düzenlediği basın toplantısında; "Futbolumla, aldığım ödüllerle insanları nasıl mutlu ettiysem bundan sonra da milletimize yardım ederek mutlu etmek istiyorum. Millete hizmet etmek istiyorum. Ben de milletvekili adayı olmak istiyorum. AK Parti'ye üyeliğim de var. Önümüzdeki hafta sonuna kadar Samsun'dan veya İstanbul'dan aday adayı olduğumu açıklayacağız.” dedi.