Tarkan Tevetoğlu kimdir

Tarkan Tevetoğlu kimdir

Başarıları nedeniyle Türk basını tarafından Megastar, yurtdışında ise Popun prensi ve Boğaz'ın Prensi olarak nitelendirilmektedir.

Tarkan, 17 Ekim 1972 yılında Almanya'nın Frankfurt yakınlarındaki Alzey kasabasında doğdu. Aslen Rize'li İkizdere'li bir aileden gelen Tarkan, 6 çocuklu ailenin 5. çocuğu.

Almanya'da bir süre yaşadıktan sonra, 1986'da ailesiyle Türkiye'ye dönen Tarkan, lise hayatına Karamürsel Lisesi'nde başladı.

Tarkan pop müzik ile ilgili eserler yapmak istiyordu, bunun için ilk önce daha zor olan Türk sanat müziği eğitimi almayı düşünerek sesini daha da geliştirdi.

Lise eğitiminin yanı sıra Karamürsel Musiki Cemiyeti'nde aldığı müzik eğitimi Tarkan'ın kendini müziğe adama yolunda attığı ilk önemli adımdır. Karamürsel'den İstanbul'a taşınmanın ardından Tarkan, lise eğitimine devam ederken iki yıl boyunca Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde Klasik Türk Müziği'nin saygın ustalarıyla müzik eğitimini sürdürdü.

İlk albümünden dolayı ertelediği üniversiteyi telafi etmek için 1994 yılında New York'ta City University of New York(CUNY) üniversitesine bağlı Baruch college'inde bölümü dil üzerine(İngilizce) olan 2 yıllık üniversite okudu, bu süre zarfında eğitiminden dolayı Amerika'da kaldı.

Tarkan ile Eminem 17 Ekim 1972 olarak aynı yıl, aynı gün doğmuş, ikiside yaptıkları sanatla milyonları etkilemiş, sanatın gelişimine katkıda bulunmuşlardır. Türkçe, İngilizce, Almanca akıcı olarak konuşabilmektedir, Rusça öğrenmeye çalıştığını söylemiştir.

Modaya, sanata ve yaşama etkisi

Tarkan sıradışı tarzıyla modanın öncüsü olmuş, milyonlarca genci etkiledi. Her albüm ve konserindeki farklı saç imajları, yeni giyim modelleri ile gençler onu takip eder hale geldi.

Her yeni albümü ile kuaförlerde "Tarkan imajı olsun" kalıpları klasikleşti. Gençler tabuları yıkarak Tarkan'ı örnek almış, küpe takmak, deri ceket, gezmelik eşofmanla dolaşmak, yırtık kot pantolon giymek, spor dar smokin giymek gibi farklı, yenilikçi giyim ve aksesuar tarzlarıyla Tarkan her dönem modaya yön verdi.

Dans sanatına gösterdiği özenle, zamanla usta bir dansçı haline gelen Tarkan, her hit şarkısı için farklı bir koreografi yaparak, dünyada kendine ait dans tarzı olan sayılı sanatçılar arasındadır. Tarkan danslarının dünyanın dört yanındaki dans kurslarında "Tarkan dance" olarak eğitimi verilmektedir.

Tarkan röportajlarında kendisi dışında insanlar için bir şeyler yapmak istediğini, insanlara çok daha büyük faydalar sağlamak için uğraştığını ama destek göremediğini söyledi.

Tarkan hayvanları ve doğayı korumak üzerine birçok kez girişimlerde bulundu.

Sanatsal değeri olan tarihi yapı ve yerlerin her zaman korunması gerektiğini söyler.