Uğur Dündar kimdir

Uğur Dündar kimdir

Uğur Dündar, 1 Ocak 1943 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Lise öğrenimini Vefa Lisesi'de tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü'nden mezun oldu. 1970 yılında TRT tarafından açılan bir sınavı kazandı ve televizyon yapımcısı olarak çalışmaya başladı. Aynı yıl içinde İngiltere'de BBC'nin "Televizyonda Yapım-Yönetim" kursuna katıldı. Türkiye'ye döndükten sonra TRT'de yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak değişik televizyon programlarına imza attı. 19 yılboyunca TRT'de çalışmasının ardından 1986 yılında Hürriyet yazarı olan Uğur Dündar Türkiye'de araştırmacı televizyon gazeteciliğini başlatan kişidir.

1992 yılında Show TV'de çalışmaya başlayan Dündar, 1994 yılında Hürriyet'in Aydın Doğan'a satılması üzerine 1995'te Show TV'ye veda edip Kanal D'ye geçti. 5 yıl Kanal D'de çalıştıktan sonra Star TV'de Haber Genel Yayın Yönetmeni oldu. 2001 yılında ise Kiss TV ve Sabah Gazetesi'nde çalıştı. 2002 yılında atv'ye geçti. Aydın Doğan'ın Star'ı satın almasıyla, Star TV'ye geçerek Star yazarı tekrar oldu. Ardından tekrar Kanal D'ye geçti. 2004 yılında CNN Türk ile ortak yayın yapmıştır.

2008 yılında Uğur Dündar son olarak Star Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdürdü ve ana haber bülteni sundu. 2010 yılında yeniden Hürriyet'e çalıştı. 2011 yılında Star TV, Doğuş Grubu'na satıldıktan sonra Star TV'ye veda etti. 2012 yılında kısa bir süre Milliyet'e geçti. sonrada arkadaşı Emin Çölaşan tarafından Sözcü'ye geçti. Halen Sözcü Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaktadır. Mart 2013'te başladığı Artı Bir'de kısa bir dönem ana haber bülteni sundu.