Uğur Yücel kimdir?

f

UĞUR YÜCEL KİMDİR?

26 Mayıs 1957 İstanbul doğumludur. İstanbul Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur. 1977’de Kenter, Tef Kabare, Dormen Tiyatrosunda oyunlarda oynadı. Bunlar dışında Sezen Aksu ve Müjde Ar ile ayrı ayrı şovlar yapmıştır.

KARİYERİ

Televizyonda, Aziz Ahmet, Karanlıkta Koşanlar, Alacakaranlık ve Hırsız Polis gibi dizilerde yer almıştır. Aynı zamanda ‘Karanlıkta Koşanlar’ adlı diziye de yönetmenlik yapmıştır.

Alacakaranlık dizisinin de bazı bölümlerini yönetmiştir. Oyuncu en iyi çıkışını ‘Hırsız Polis’ dizisi ile yapmıştır. Daha sonra Türkan Şoray ile başrolü paylaştığı 'Hayatımın Kadınısın' adlı filmini çekmiştir. 2008-2010 yılları arasında ‘Canım Ailem’ adlı dizide oynamıştır. 2013 yılında ise ‘Aramızda Kalsın’ adlı dizide yer almıştır.

Uğur Yücel kimdir?

ALDIĞI ÖDÜLLER

Arabesk'le, ‘Sinema Yazarları Derneği En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’, Muhsin Bey'le Antalya Film Festivali’nde ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ödüllerini aldı. İlk sekiz bölümünü çektiği 'İkinci Bahar' adlı tv dizisiyle İletişim Fakültesi En İyi Tv Yönetmeni Ödülü'nü aldı. 'Gemide ve Laleli’de Bir Azize' filmlerinin müziklerini yaptı. Yönettiği ilk film olan 'Yazı Tura' ile Antalya Film Festivali En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Yönetmen ödülleri dahil 11 ödül aldı.

ROL ALDIĞI DİZİLER

Aziz Ahmet- 1994

Karanlıkta Koşanlar- 2001

Alacakaranlık- 2003

Hırsız Polis- 2006- Aksak

Canım Ailem- 2008- Samim Altın

Aramızda Kalsın- 2013- Bahattin