Wilma Elles kimdir

Wilma Elles

Wilma Elles, 18 Ekim 1986 tarihinde Köln’de doğan Alman oyuncu, 10 yaşından itibaren oyunculuk ve dans ders aldı. Köln Üniversitesi'nde Siyaset Bölümü'nde İslâm Bilimleri’ni birincilikle bitirdi.

OYUNCULUK KARİYERİ

Oyunculuğu 2005 yılında “Das Puppenspiel” filmle başladı. Türkiye kariyeri ise 2008 yılında başrolünde yer aldığı “Türk Usulü” sinema filmidir. Asıl ününü Kanal D’de yayınlanan “Öyle Bir Geçer Zaman ki” adlı drama dizisinde Caroline karakteriyle kazandı. 6 dil bilen Elles’in diğer Türk yapımları ise “Çanakkale Ruhu, Laz Vampir Tirakula, Kahireli Palas, Bu İşte Bir Yalnızlık Var,  Gurbette Aşk Bir Yastıkta, Kızıl Elma”dır. 10 bölüm de “Arka Sıradakiler” adlı gençlik dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı. Bu başarısı Avrupa Kalite Ödülleri ve World Consumer Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazandırdı.

13 Şubat’ta vizyona giren Katran adlı dizide başrol olan Elles, son olarak Filinta: Bir Osmanlı Polisiyesi adlı dev yapımda yer almaktadır.

KEREM İÇİN İMAM NİKÂHI KIYDI

İş adamı sevgilisi Kerem Göğüş ile evlenme kararı alan Wilma Elles, evlilik öncesi Müslüman olup imam nikâhı kıydı. Yaz aylarında da düğünün yapılması bekleniyor.

Wilma Elles kimdir