Yalçın Akdoğan kimdir

yalçınakdoğan

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kabinede yaptığı değişiklikler sonucunda Yalçın Akdoğan, Başbakan Yardımcısı oldu.

İşte Yalçın Akdoğan'ın hayatı;

AK PARTİ GENEL BAŞKAN DANIŞMANLIĞI 

Yalçın Akdoğan; Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümünden mezun oldu. Yeni Şafak ve Star gazeteleri ile çeşitli dergilerde yazarlık yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmanlığı ve Başbakan Başmüşavirliği görevlerinde bulundu.

SİYASET BİLİMİ DOÇENTİ

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi Liderlik Okulu'nda ders verdi. İngilizce bilen Akdoğan, evli ve 2 çocuk babasıdır. Yalçın Akdoğan, 22 Eylül 1969'da Üsküdar'da doğdu. Babasının adı Reşit, annesinin adı Fatma'dır. Siyaset Bilimi Doçenti ve Yazar; Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bölümünde, doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde tamamladı. Milliyet gazetesinde staj yaparak gazeteciliğe başladı.

BAŞBAKAN BAŞMÜŞAVİRLİĞİ GÖREVLERİNDE BULUNDU

İç Anadolu gazetesini çıkardı. Yeni Şafak ve Star gazeteleri ile çeşitli dergilerde yazarlık yaptı. 8 adet kitabının yanında çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi vardır. Pendik Belediyesi Eğitim Kültür ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Devlet Bakanı Basın Müşavirliği, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmanlığı ve Başbakan Başmüşavirliği görevlerinde bulundu. İngilizce bilen Akdoğan, evli ve 2 çocuk babasıdır.