Yıldıray Oğur kimdir

Yıldıray Oğur

Yıldıray Oğur, 1978 yılında Rize’de doğdu. İlk, ortaokul ve liseyi memleketi Rize’de okudu. 1999 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nden mezun oldu. Halen İstanbul Üniversitesi'nde doktora yapmaktadır.

GENÇ SİVİLLER'İN KURUCULARINDAN OLDU

Radikal gazetesi ve Birikim dergisinde çalıştı. 1999 yılında “Siyasal Ufuk Hareketi”nin kurucularından oldu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın kutlanma tarzına yönelttiği eleştirileriyle tanındı.

Cumhuriyet gazetesinin “Genç Subaylar Rahatsız” manşetine tepki olarak kurulan “Genç Siviller”in kurucuları arasında yer aldı.

TARAF’IN ÖNEMLİ İSİMLERİNDENDİ

15 Kasım 2007 yılında yayın hayatına başlayan Taraf gazetesinde politika editörü, yazı işleri müdürü ve birinci sayfa editörü olarak çalıştı. Kendine ait olan “Manifestom” adlı köşesinde uzun süre yazdı. Ancak gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Oral Çalışlar’ın istifa etmesinin ardından Yıldıray Oğur da 28 Nisan 2013’te gazeteden ayrıldı.  Daha önce de Kurtuluş Tayiz, Markar Esayan ayrılmıştı.

Son yazısındaki sözleri ise: “Geriye beni buraya bağlayan pek bir şey kalmadı. Şimdi bu tabloda bir saniye bile kalmak, tarihe böyle kötü bir poz vermek istemem. Bu yazı yayımlanır mı bilmiyorum, sanmam. Ama zaten ben de İbrahim’in yangınına bir damlacık suyla koşan karıncanın niyetiyle yazdım. Tarafım belli olsun diye…” oldu.

‘AKİL İNSAN OĞUR’

3 Nisan 2013’te Hükümet tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil İnsanlar Listesi'ne Karadeniz Bölgesi Temsilcisi olarak girdi.

Oğur, 17 Eylül 2013 tarihinden beri Türkiye gazetesinde yazmaktadır.

KİTAPLARI

-Cumhuriyet'in Beyaz Mağdurları

-Ey Özgürlük