Bolton ile Kalın görüşmesi sona erdi
ensonhaber.com

Beyaz Saray Güvenlik Danışmanı Bolton ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bir toplantı yaptı. Toplantının 09:30'dan önce başlaması planlanıyordu, ancak daha erken başladı ve görüşme toplamda 2 saat 10 dakika sürdü.

BİRÇOK YETKİLİ HAZIR BULUNDU

Beyaz Saray Güvenlik Danışmanı Bolton, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Türk heyetinde Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, MİT Başkan Yardımcısı Cemalettin Çekik ve diğer delegasyon üyeleri, ABD heyetinde ise Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Suriye Angajmanı Özel Temsilcisi James Jeffrey ve diğer delegasyon üyeleri hazır bulundu.

Bolton ile Kalın görüşmesi sona erdi

ANKARA TEPKİSİNİ ORTAYA KOYDU

Ankara; İsrail'de yaptığı açıklamalar nedeniyle Bolton'a tepkilerini de dile getirdi. Masada önemli başlıklar da konuşuldu. Bunun başında Suriye'nin kuzeyindeki yapılanma ve DEAŞ'la mücadeleye yönelik bir harita vardı. Bu harita üzerinden temaslar yürütüldü.

4 BAŞLIK KONUŞULDU

Türkiye'nin ise ABD'den 4 talebi bulundu. Bunlar; Suriye'de siyasi çözüm ve yeni anayasa, bölgedeki ABD üsleri, ABD'nin YPG/ PKK'ya verdiği silahlar ve patriot (S-400) satışları şeklinde konu başlıkları altında konuşuldu.

"YAPICI BİR GÖRÜŞME OLDU"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'la Suriye'yi görüşen Bolton'un Sözcüsü, "'Kalın ve Bolton arasında Suriye'den çekilme konusunda verimli bir görüşme gerçekleştirdi. Diyalog için daha fazla konu belirledi." dedi.

Bolton ile Kalın görüşmesi sona erdi

Günün önemli gelişmeleri VİDEO