Burhan Kuzu ve MHP'li Vural'ın TBMM'deki kavgası

Burhan Kuzu ve MHP'li Vural'ın TBMM'deki kavgası

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu arasında ''Anayasaya aykırılık'' tartışması yaşandı.

Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesine devam ediliyor. Milletvekilleri, verilen değişiklik önergeleri üzerinde görüşlerini açıkladı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, görüşmeler sırasında yerinden kalkarak, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun, Cumhurbaşkanı adaylarıyla ilgili eksik belgelerin giderilmesi için tasarıda öngörülen 5 günlük süreyi 10 güne çıkaran önergelerinin ''Anayasaya aykırı olduğunu'' söylediğini anımsatarak, Kuzu'ya bu önergenin Anayasa'nın hangi maddesine aykırı olduğunu sordu.

'SEN NE ANLARSIN BU İŞLERDEN!'

Kuzu da Vural'a daha önce verilen açıkça Anayasa'ya aykırı önergelerin bu aykırılığını kabul edip etmediği sorusunu yöneltti. Kuzu ile Vural sorularını yineleyerek bir süre tartıştı. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Kuzu'yu, soruya cevap vermesi yönünde uyardı. Kuzu, bu sırada Vural'a ''Sen ne anlarsın bu işlerden, geç hadi geç...'' diye seslendi.

İşte TBMM'deki o anlar - TIKLA İZLE

Vural ve MHP milletvekilleri Kuzu'nun bu sözlerine tepki gösterdi.

'TERBİYESİZ ADAM'

Kuzu, ''60 günlük süre Anayasa'da öngörülen süre. Ondan kısmak Anayasa'ya aykırıdır. Benden bu kadar, işine gelirse'' dedi. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Kuzu'ya ''terbiyesiz herif'' diye bağırdığı duyuldu. Tartışmaların uzaması üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime ara verdi.