Cerattepe'de polisin yolunu kesmek için ağaç kestiler
Ajanslar

Artvin Cerattepe'deki bakır madeninden cevher çıkarmak için başlatılan çalışmalara tepki gösteren grup, ağaçların kesilmesi ve yeşili bahane ederek eylem yapmıştı. Aynı grubun eyleme müdahaleyi engellemek için polisin yolunda 4 ladin ağacıyla barikat oluşturduğu ortaya çıktı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, "Artvin Cerattepe'ye uzak bölgede 4 tane 30-40 cm çapında yolu kapatmak için ladin ağacı kesilmiş olduğunu" açıkladı.

Cerattepe'de polisin yolunu kesmek için ağaç kestiler

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Cerattepe'de Cengiz Holding'in ağaç kesmeye başladığı" haberleri anımsatılarak, şöyle denildi:

YOLU KAPATMAK İÇİN USULSÜZ OLARAK KESTİLER

"Artvin şehrinin Kafkasör tarafı çıkış yolunda Cerattepe'ye uzak bölgede 4 tane 30-40 cm çapında ladin ağacı kesilmiş olduğu tespit edilmiştir. Yolu kapatmak için usulsüz olarak kesilen ve bu ağaçlar için suç zaptı tanzim edilmiştir. Kesilen bu ağaçlar güvenlik güçlerince yolu açmak için kenara çekilmiştir. Yönetmelik gereği koordinatlara uygun beton kazık çekme işi yapılmaktadır. Bu işlem gerçekleştirilirken, kuru ve devrik olan ağaçların çalışmaları engellemesi üzerine bir iki adet ağaç kenara alınmıştır. İddia edildiği gibi sahadaki ağaçların kesilmesi işlemleri yoktur."