Cumhurbaşkanı Cezayir ziyareti öncesinde konuştu
AA & Ensonhaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir seyahati öncesinde İstanbul'da açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine Elazığ'da meydana gelen depremdeki son durumla ilgili paylaşımlar yaparak başladı.

Cumhurbaşkanı: 31 vatandaşımız hayatını kaybetti VİDEO

"YARALARI SARMAYA BAŞLADIK"

Erdoğan şunları söyledi; "Elazığ depreminde şu ana kadar 31 vatandaşımız hayatını kaybetti 1607 vatandaşımız yaralandı 45 vatandaşımız kurtarıldı. Devletimiz deprem anından itibaren vatandaşlarımızın yanına koşmuştur. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için her türlü çabayı gösteriyoruz. Türkiye bu büyük felaketin yaralarını birlik, beraberlik ve kenetlenme içinde sarmaya başlamıştır.

Cumhurbaşkanı Cezayir ziyareti öncesinde konuştu

DEPREMİ DURDURMA ŞANSINIZ VAR MI?

Her şeyden önce bu birlik berberliğe gerçekten destek veren halkımız, vatandaşımız varken bir diğer taraftan da bunun gerek siyasi istismar vesilesi yapan, gerekse orada, 'millet can derdinde bunlar ise mal derdinde' anlayışı ile ne yazık ki 'acaba biz buradan nasıl bir fırsat devşiririz, nasıl bir imkan devşiririz' bunun için de bir karalama kampanyasını sürdürüyorlar. Sosyal medyada insanı tahrik eden bazı mesajlar var ki onlar çok çok beter, berbat, ahlaksızca... Örneğin, '20 yıldır bu hükümet depreme yönelik ne yapmış' diyecek kadar. Depremi durdurma şansınız var mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremi durdurma şansınız var mı?  VİDEO

KURUMLARIMIZ ÇOK CİDDİ YETENEKLERE SAHİP

Şundan çok çok memnunum artık kurumlarımız bu tür olaylar karşısında gerçekten çok ciddi yeteneklere sahip oldu. Kızılayımız yardımda gayet başarılı AFAD aynı şekilde. Kurtarma olayında da AFAD'ın ciddi başarılarının olduğunu gördük. Jandarmanın çok ciddi başarıları olduğunu gördük. Silahlı Kuvvetlerimizin başarılı olduğunu gördük. Bunlar bizi memnun ediyor."