Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan akademisyenlere tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da 8. Büyükelçiler Konferansı'na katılan büyükelçilere hitap etti.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, terör örgütü PKK'ya karşı yapılan operasyonların durması için bildiri yayınlayan akademisyenler için "Bu devletin ekmeğini yiyip de bu ülkeye ihanet eden herkes en kısa sürede hak ettiği cezaya çarptırılmalıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan akademisyenlere tepki

"BUNUN ADI MANDACILIKTIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"Kendine akademisyen diyen bir güruh Türkiye devletinin topraklarını korumasına dil uzatıyor bölge halkını tehdit ediyor. Akademisyen güruhu yurtdışından gözlemcileri Türkiye'ye davet ediyor. Bunun adı müstemlekeciliktir, mandacılıktır. Türkiye bu zihniyetin ihanetiyle 100 yıl önce de karşılaştı. Yalnızca yabancıların sorunları çözebileceğine inannan bir güruh vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan akademisyenlere tepki VİDEO

"DOĞU'NUN ADRESİNİ BİLEMEYECEK KADAR CAHİLSİNİZ"

Bu aydın müsvetteleri kalkıp devletin katliam yaptığından bahsediyor. Ey aydın müsvetteleri siz karanlıksınız karanlık. Sizler ne Doğu'nun ne de buraların adresini bilemeyecek kadar cahilsiniz. Ama bizler kendi evimizin yolu gibi iyi biliriz.

İMZA ATAN 1100 AKADEMİSYENİN İSİM LİSTESİ

78 MİLYONUN CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ KORUMAKLA MÜKELLEFİZ

Bizim akademisyenlerden izin alacak halimiz yok. Bunların haddini de bilmesi lazım. Biz bu ülkede 78 milyonun can ve mal güvenliğini korumakla mükellefiz.

EN AĞIR CEZAYA ÇARPTIRILMALILAR

Sizlerden görev yaptığınız ülkelere anlatmanızı bekliyorum. Bu devletin ekmeğini yiyip de bu ülkeye ihanet eden herkes en kısa sürede hak ettiği cezaya çarptırılmalıdır. Hiçbir kurumumuzda ülkesinin birliğine karşı tavır alan kamu çalışanı olamaz, buna müsade edemeyiz. Tüm ilgili kurumlarımızı bu konuda ilgili olmaya ve görevlerini yerine getirmeye davet ediyorum."

1100 akademisyen askeri polisi katliamla suçladı haberi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan akademisyenlere tepki