Cumhurbaşkanı'nın AK Parti İl Teşkilatı konuşması
Özel Haber

Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı'nın Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şunlar;

"BİZİMLE BİRLİKTE İSTABUL'DA GREV ORTADAN KALKTI"

Cumhurbaşkanı, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen'in "Çöp yığınları grevlerden dolayı gerçekleşti. Ben bugün görevde olsam, aynı grev gömleğini giyerim." sözlerine karşılık "Hem profesör, hem doktor olacaksın, böyle bir açıklamayı nasıl yaparsın? O zaman grevler varmış da çöp yığınları ondan varmış. Sayın Sözen sen uzayda mıydın? Sen Büyükşehir Belediye Başkanı olarak o vahşi çöp depolama alanına nasıl müsade ettin? CHP, çöp demektir, susuzluk demektir. İstanbul'un susuzluğunu da grevlere mi yıkacaksın? Bizimle birlikte grev ortadan kalktı.İzmir'de İZBAN'da grev var neden çözmüyorsunuz? CHP mantığında grev var ama o insanlar için çile.

"İSTANBUL'A GÜÇLÜ ADAY YAKIŞIRDI"

İstanbul'a TBMM Başkanmızı aday gösteriyoruz. Neden? İstanbul o kadar büyük bir şehir ki ona da böyle güçlü bir aday yakışır. CHP de ilçe belediye başkanını aday gösterdi.

TEŞKİLATA SEÇİM ÖĞÜTLERİ

Recep Tayyip Erdoğan, teşkilata seçimlerle ilgili şu öğütleri verdi: "Seçim kaybeden, oyu düşen, halkla arasındaki iletişimi bozulan her arkadaşımız dönüp kendini sorgulamalı. 'Nerede yanlış yaptım?'. Suçu başkalarına atmak, hele hele millete atmak sadece züğürt tesellisidir.  Her ilçede, her ilde eksiğimizi, fazlamızı görüp ona göre yola devam edeceğiz.  Hassasiyetlere dikkat edeceğiz. 'Burada da işte hanımlar fazla oldu' deme hakkımız yok. Bu toplumun yüzde 51'i bayan. Buna bir defa dikkat edeceğiz.  Dünya değişirken bizim yerimizde saymamız işin tabiatına aykırıdır. 18-35 yaş arası kuşağa kendimizi daha iyi anlatmamız lazım. Bu davanın sonunda mal, mülk, şan, şöhret bekleyen yanılır.

Gönül kırıklığı diye bir şeyi asla düşünmüyorum, çünkü siz değerli arkadaşlarım görevi ilk devraldığınız gün hangi heyecandaysanız, bugün de yine görevi devrederken aynı heyecanda koşmaya, desteğinizi vermeye devam edeceğinize inanıyorum."

Cumhurbaşkanı'nın AK Parti İl Teşkilatı konuşması VİDEO

"MERKEL, BİNALİ BEY'İ TEBRİK ETTİ"

Öte yandan bugün Almanya Başbakanı Merkel'le de telefonda görüşen Cumhurbaşkanı, konuşmanın detaylarıyla ilgili; "Sayın Merkel'le görüştüm, Binali Bey'in adaylığını duymuş. Tebriğini bildirdi." ifadelerine yer verdi.