Davos’ta İsrail ve Filistin arasında barış rüzgarları

Davos’ta İsrail ve Filistin arasında barış rüzgarları

Filistin Özerk Yönetimi Başbakanı Fayyad ile İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres Davos'ta iki ülkeli çözümün erişilebilir olduğu mesajını verdi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın One Minute çıkışının üzerinden 3 yıl geçtikten sonra Davos'ta Filistin ile İsrail arasında barış rüzgarları esti. İsviçre'de devam eden Davos Dünya Ekonomi Forumu'nda İsrail-Filistin sorunu masaya yatırıldı.

İLİŞKİLERDE GELİNEN SON NOKTA

Forum Başkanı Klaus Schwab'ın yönetimindeki zirvede Filistin Özerk Yönetimi Başbakanı Salam Fayyad ve İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres görüşmelerde gelinen son nokta hakkında bilgi verdi. 2009 Davos zirvesinde Başbabakan Erdoğan'ın Peres'le gerçekleştirdiği ve geniş yankılara neden olan tartışmasının aksine Fayyad, İsrail'le uzlaşamadıkları konulara girmemeye özen gösterdi.

İKİ ÜLKELİ TEMELLİ PLAN İÇİN ZAMAN GEREKLİ

Peres de iki ülke temelli bir planın hayata geçmesinin artık sadece zamana bağlı bir konu olduğuna işaret ederek, “20 yıl önce iki ülke temelli bir çözüm dile getirilmiyordu. Ama artık bu aşamayı geride bıraktık. Barışı siyasi bir amaç için değil tarihi bir görev olduğu için istiyoruz” dedi.