Davutoğlu'ndan Die Welt muhabirine tokat gibi sözler

davutoğlu

Die Welt İstanbul temsilcisi Deniz Yücel, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, soru değil yorum yöneltti, "3 yıl önce Gezi olaylarında Türkiye’ye eleştiriler yöneltmiştiniz. Şu anda Türkiye’de insan hakları hakkında örnek vermiştiniz. Şu an durum düzelmedi. Örneğin ifade özgürlüğü konusunda Türkiye 195. sırada. Erdem Gül ve gazeteci daha hapishanede. Silopi’de Cizre’de insan hakları ihlalleri var. Emniyet güçleri sivil halka gözetmeksizin hareket ettiğinden söz edilmektedir. Almanya sessizliğe büründü. Neler söyleyebilirsiniz?" dedi.

Davutoğlu'ndan Die Welt muhabirine tokat gibi sözler

SORUDAN ÇOK BAŞBAKAN GİBİ KONUŞTUN

Merkel konuya ilişkin yorum yapmaktan kaçınırken, Davutoğlu sözlerine, "Basın toplantısı iki başbakan arasında ama, üçüncü bir basın açıklaması oldu. Esas itibariyle siyasi bir statement yapıldı. Sorunun kendisinde birçok eleştiriyi aşan suçlamalar var. Türkiye’nin cezaevlerinde hiçbir gazeteci gazetecilik faaliyetinden dolayı hapiste değildir. Elinde sarı basın kartı olması suçtan muaf kılmaz. Almanya’nın bir tarafında Suriye ya da Irak gibi bir çökmüş bir devlet olsaydı ve teröristler oradan silah taşıyor olsaydı ne olurdu?" diyerek başladı.

Davutoğlu'ndan Die Welt muhabirine tokat gibi sözler VİDEO

Davutoğlu devamında şunları söyledi:

3 TERÖR ÖRGÜTÜYLE MÜCADELE EDEN TEK ÜLKEYİZ

"Türkiye, her partinin kendi görüşlerini açık şekilde dile getirebildiği ortamda seçim yaptı. Partilerin söylemlerine bakın.

Sorudan çok siyaset yapıldığı için, bu ülkenin demokratik olgunluğundan gurur duyuyorum. Dünyanın hiçbir yerinde benim konumumda bir başbakan yok. Düyanın hiçbir yerinde yüzde 85 katılımlı bir seçim olmadı. Dünyada çok az başbakan benim gibi halıkndan yüzde 49 oy almış olarak görevini yürütüyor. Türkiye 3 terör örgütüyle birden mücadele edebilen tek ülkedir.

Davutoğlu: Ülkemle gurur duyuyorum VİDEO

ALMANYA'NIN İNGİLTERE'NİN ÇEVRESİNDE OLSA..

Almanya’da ya da İngiltere’de bazı iller işgal edilmiş, keskin nişancılar, doçkalar, mühimmatlar bulundurulsaydı. Ya da bir sınırında Irak gibi, diğer sınırında Suriye gibi çökmüş ülkelerden silahlı teröristler giriyor olsaydı nasıl bir tablo ortaya çıkardı.

FRANSA İÇİN NASIL DOĞRUYSA TÜRKİYE İÇİN DE DOĞRU

Benim vatandaşlarımın can güvenliği, teröristlerin özgürlük alanlarından daha önceliklidir. Bu, Fransa için nasıl doğruysa Türkiye için o kadar doğrudur. Fransız ordusu Fransa'nın başkenti Paris'e kendi halkını korumak için teröristlere karşı gerekli güvenlik desteğini sağlamışsa biz de silah deposu haline getirilen Cizre'de, Silopi'de, Sur'da kendi vatandaşlarımızın hayatını korumak için her türlü tedbiri alırız. Bunun demokrasi ile ve sivil özgürlüklerle ilgili hiçbir aykırı yönü yoktur.

193 ÜLKE VAR, TÜRKİYE NASIL 195.

193 ülkenin yer aldığı dünyamızda Türkiye basın özgürlüğünde nasıl 195. sırada olabiliyor o da ayrı bir konu"