Dilek Doğan hayatını kaybetti
AA

dilek doğan,

Sarıyer'de terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyon sırasında yaralanan Dilek Doğan hayatını kaybetti.

Tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde yaşamını yitiren Doğan'ın cenazesi, buradan Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Dilek Doğan hayatını kaybetti

Vefat haberinin alınmasının ardından, hastaneye gelen Doğan'ın yakınları, cenazenin gönderildiği Adli Tıp Kurumu'na gitti. Hastane önünde toplanan bir grup da bir süre slogan attı.

Hastaneye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da durum hakkında bilgi aldı.

DHKP/C OPERASYONUNDA YARALANMIŞTI

Dilek Doğan, terör örgütü DHKP/C'nin 10 Ağustos'ta ABD Başkonsolosluğu'na yönelik saldırısının firari şüphelisi H.R.K'nin yakalanabilmesi ve muhtemel başka bir silahlı eyleminin önlenebilmesi amacıyla 18 Ekim'de Sarıyer'de düzenlenen operasyonda yaralanmıştı.

DİLEK DOĞAN NASIL VURULDU?

İstanbul'da polisin DHKP-C'ye yönelik operasyonları sırasında sırtından vurulan 25 yaşındaki Dilek Doğan'ın neden ve nasıl vurulduğu tartışılıyor.

İstanbul Emniyeti, olayın operasyonda görevli bir personelin silahının alınmaya çalışılması sırasında yaşanan arbedede sırasında yaşandığını savundu.

Baba Doğan ise "Evimize 4 polis ayakkabılarıyla girdi. Kızımı vuran polise 'galoş giyin' dedik. Onlar da 'giymeyiz' dediler. Sonra silahı bize doğrulttu. Bir anda kızımı vurdular" diyor

Dilek Doğan hayatını kaybetti

Dilek Doğan hayatını kaybetti

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)