
Füle, yaptığı yazılı açıklamada, demokratik toplumlarda bilgi ve fikirlerin devletin müdahalesi olmadan alınıp verilebilmesi dahil ifade özgürlüğünün temel haklardan biri olduğunu ifade etti, vatandaşların iletişim ve iletişim araçlarının serbestçe seçiminde özgür olmaları gerektiğini ve bu özgürlüğün internete erişimi içerdiğini kaydetti.
BU TÜR TARTIŞMALAR GÜÇLENDİRİLMELİDİR'
Füle, "Açık tartışma, şeffaflık ve hesap verilebilirliği teşvik eder ve nihayetinde demokrasiyi güçlendirir. Bu tür tartışmalar Türkiye dahil her yerde güçlendirilmelidir" dedi. Dijital gündemden sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Neelie Kroes de Twitter mesajında, "Türk halkı ve uluslararası toplum bunu gerçekte olduğu şekilde sansür olarak görecektir" değerlendirmesini yaptı.
''SOSYAL MEDYADA BLOKAJ KABUL EDİLEMEZ''
Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz da yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Konseyi üyesi ve AB üyeliğine aday bir ülke olarak Türkiye'nin ifade özgürlüğünde dışarıda kalamayacağını belirtti. AP Türkiye Raportörü Ria Oomen Ruijten de "İşleyen bir demokrasi ve hukukun üstünlüğünde sosyal medya üzerinde blokaj kabul edilemez. Türk hükümetine gecikmeksizin bu sorunu çözmesi çağrısı yapıyorum" dedi.