ABD: İsrail sivil kayıpları hesaba katmalı
AA & Ensonhaber

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Basın Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in İsrailli mevkidaşı ile görüşmelerinde sivillerin korunmasına odaklandığını iddia etti.

Günlük basın toplantısında konuşan Ryder, "Bakan Austin ile İsrail Savunma Bakanı arasındaki görüşmelerde operasyonların sivilleri koruyan silahlı çatışma kanunlarına uygun olarak yürütülmesi ve yardımların Gazze'ye ulaşmasının sağlanmasının önemi tartışma konusu olmaya devam ediyor" dedi.

Görüşmelerde bu konunun odak noktası olmaya devam edeceğini aktaran Ryder, "Sivillerin daha önce olduğundan daha fazla zarar gördüğünü veya etkilendiğini kesinlikle görmek istemiyoruz" diye konuştu.

"İsrail sivil kayıpları hesaba katmalı"

Ryder, Hamas'a karşı neyi başarmaya çalıştıkları konusunda İsrail'in ihtiyaçlarının neler olduğunu görüşürken aynı zamanda İsrail'in sivil kayıpları ve sivil güvenliği de hesaba kattıklarından emin olmaya çalıştıklarını kaydetti.

İsrail ile Hamas arasında devam eden insani ara nedeniyle ABD'nin bölgede istihbarat, gözetleme ve keşif uçuşlarına ara verdiği bilgisini de paylaşan Ryder, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın (USAID) Gazze'ye yardımı için ilk kez nakliye uçaklarının kullanıldığını ifade etti.

Ryder, USAID'nin Gazze halkına ABD ordusuna ait nakliye uçakları ile yaklaşık 2,5 ton gıda, tıbbi malzeme ve kıyafet gibi kalemlerden oluşan insani yardım gönderdiğini söyledi.