AA

Rusya ile Ukrayna arasında bir yılı aşkın süredir devam eden savaş sürerken bölgedeki ABD-Rusya çekişimesi de sürüyor.

Rus savaş uçakları geçtiğimiz hafta istihbarat için Karadeniz semalarında bulunan bir Amerikan insansız hava aracını (İHA) düşürmüştü.

Bu hamle üzerindeki tartışmalar sona ermeden bir Rus jetinin ABD'ye ait B-52 bombardıman uçağına önleme yaptığı anlara dair görüntüler ortaya çıktı.

"Sınır ihlalini engellemek için havalandı"

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus savaş uçağının Baltık Denizi'nde ABD'ye ait 2 bombardıman uçağının sınır ihlalini önlemek için havalandığını bildirdi.

Açıklamada, "Batı Askeri Bölgesi'nin hava savunma birliklerine bağlı Su-35 uçağı, Rusya Federasyonu'nun devlet sınırının ihlalini engellemek için havalandı. Bu uçak, havada belirlenen bölgeye konuşlandı. Rus uçağı, yabancı savaş uçaklarının devlet sınırından uzaklaşmasının ardından hava üssüne döndü" ifadelerine yer verildi.

Rus savaş uçağının hava sahasının kullanımına ilişkin uluslararası kurallara uygun şekilde uçuş yaptığı kaydedilen açıklamada sınır ihlaline izin verilmediği vurgulandı.

ABD'nin en güçlü bombardıman uçağı

ABD ordusunun en güçlü bombardıman uçağı olan B-52, maksimum kapasitede kanatlarda ve gövde içerisinde toplam 45 adet bomba taşıyabiliyor.

56 metre kanat açıklığına sahip dev uçağın yüksekliği 12 metre.

180 tona kadar yakıt alabilen B-52, yaklaşık 1000 kilometre maksimum hız yapabiliyor ve 15 bin 000 kilometre de menzile sahip.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)