- Haberler
- Dünya Haberleri
- Beyaz Saray: Obama soykırım demeyecek
Beyaz Saray: Obama soykırım demeyecek
- 22.04.2015 - 09:18

Washington Yönetimi, ABD Başkanı Barak Obama’nın 1915 Olayları’nın 100’üncü yıldönümü nedeniyle 24 Nisan’da yayınlayacağı bildiride soykırım ifadesini kullanmayacağını teyit etti.
"BÜYÜK FELAKET" DİYECEK
Bir Amerikan yetkilisi, “Geçmiş yıllarda belirlediğimiz yaklaşımımızın doğru olan olduğuna inanıyoruz” diyerek, Obama’nın bu sene de olayları Ermenice “büyük felaket” anlamına gelen “Meds Yeghern” ifadesiyle anacağını duyurdu.
Ermeni diasporası ise sert bir bildiri yayınlayarak, Obama’nın 24 Nisan’da ‘soykırım’ ifadesini kullanmaktan kaçınacağını söyledi. Yapılan açıklamada, McDonough ve Rhodes’un görüşmede bunu teyit ettikleri belirtilirken, ANCA Başkanı Ken Hachikian konuyla ilgili şunları söyledi:
"OBAMA, TÜRKİYE'YE TESLİM OLMUŞTUR"
“Başkan Obama’nın Türkiye’ye teslim oluşu, ulusal bir ayıbı temsil ediyor. Çok basit bir şekilde, bu gerçeğe, güvene ihanettir. Bütün dünyanın dikkati Ermeni Soykırımı’nın 100’üncü yıl anma törenlerinde toplanmışken, Başkan Obama, ulusumuzun ahlaki duruşunu trajik bir biçimde gerçeği savunmama yönünde kullanmıştır. Ve yabancı güçlerin susturmasını desteklemiştir.”