Binyamin Netanyahu'dan, İsrail’e destek veren ülkeler paylaşımı
ensonhaber.com

İsrail’in Filistinlilere karşı kanlı saldırıları nedeni ile hayatını kaybedenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor.

Bölgeden gelen son haberlere göre, Gazze Şeridi’ne gece yarısı düzenlenen hava saldırısı nedeni ile şehit sayısı arttı.

10 Mayıs'tan bu yana devam eden İsrail saldırılarında şu ana kadar 181 kişi hayatını kaybederken, binlerce kişi yaralandı.

Sivilleri hedef alan saldırılara dünya genelinde kınanırken, bazı ülkeler İsrail’in ‘nefsi müdafaa hakkını kullandığını’ iddia ederek İsrail’e açıktan destek verdi.

Binyamin Netanyahu'dan, İsrail’e destek veren ülkeler paylaşımı

İSRAİL’E DESTEK VEREN ÜLKELER

İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile kanlı saldırılarda İsrail’e açıktan destek veren ülkelerin bayraklarını sıraladı.

Netanyahu’nun paylaşımında yer alan ülkeler şöyle:

ABD, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Bosna Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Kanada, Kolombiya, Güney Kıbrıs, Çekya, Gürcistan, Almanya, Guatemala, Honduras, Macaristan, İtalya, Litvanya, Moldova, Hollanda, Makedonya, Paraguay, Slovenya, Ukrayna ve Uruguay.

NETANYAHU’NUN PAYLAŞIMI

Bu ülkelere İsrail’in yanında oldukları için teşekkür eden Netanyahu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Kararlılıkla İsrail’in yanında durduğunuz ve terörist saldırılara karşı İsrail’in kendini savunma hakkını desteklediğiniz için teşekkürler.”

Binyamin Netanyahu'dan, İsrail’e destek veren ülkeler paylaşımı

BOSNA HERSEK'TEN PAYLAŞIMA CEVAP

Bayraklar arasında Bosna Hersek’e de yer veren Netanyahu’ya cevap gecikmedi.

Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Boşnak üyesi Šefik Džaferović, yapılan paylaşıma sosyal medya hesabı üzerinden karşılık verdi.

"BOSNA HERSEK SİVİLLERİN ÖLÜMÜNÜ DESTEKLEMİYOR"

Šefik Džaferović, Netanyahu’ya karşılık olarak şu ifadeleri kullandı:

"İsrail Binyamin Netanyahu, İsrail’in mevcut eylemlerini destekleyen ülke bayraklarının yanına Bosna Hersek bayrağı koydu. Başbakan Netanyahu'ya mesajım şu:

Bosna ve Hersek, Gazze'de masum sivillerin İsrail askeri güçleri tarafından öldürülmesini desteklemiyor ve destekleyemiyor.

Başbakan Netanyahu'yu Gazze'ye yönelik orantısız saldırıları durdurmaya ve Filistin ve İsrail halkı için barışın tesisine katkıda bulunmaya çağırıyorum.”

Binyamin Netanyahu'dan, İsrail’e destek veren ülkeler paylaşımı

BASIN BİNASINI YERLE BİR ETMİŞTİ

İsrail ordusu, dün Gazze Şeridi'nde içinde ABD merkezli haber ajansı Associated Press (AP) ile Katar merkezli Al Jazeera televizyon kanalının ofislerinin olduğu binayı savaş uçakları ile yerle bir etmişti.

Binyamin Netanyahu'dan, İsrail’e destek veren ülkeler paylaşımı

BAKANLIK BİNALARINA SALDIRDI

Aynı İsrail ordusu bugün, Gazze Şeridi'nde bulunan Çalışma ile Sosyal Kalkınma Bakanlıklarına ait iki binaya saldırı düzenledi.