Bob Menendez bir kez daha hakim karşısında: Ajanlık suçlamalarını kabul etmedi
AA

Küba kökenli göçmen bir ailenin oğlu olan ABD Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez, ABD Kongresi'nde Türkiye karşıtlığı, Rum ve Ermeni lobisine yakınlığı ile biliniyor.

Menendez, ABD tarafından Türkiye'ye yapılacak F-16 satışına karşı çıkanların başında gelirken Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'deki politikalarından rahatsızlığını da her fırsatta gündeme getiriyor.

Bob Menendez'in ise bu kez başı rüşvet suçlamasıyla dertte.

Rüşvet aldığı ortaya çıktı

Menendez'e 22 Eylül'de New York Güney Bölge Federal Mahkemesine sunulan 39 sayfalık iddianamede, eşi Nadine Menendez ile rüşvet alma suçlamaları yöneltilmişti.

Menendez'in Mısır'a yapılan resmi yardımlardaki etkisi ilk iddianamede yer almıştı

Evindeki aramada bulunan altın külçeler ve gizli nakit paraların yanı sıra Menendez'in, özellikle Kongre'de yabancı ülkelere yapılacak askeri yardımlar üzerinde söz sahibi olan Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı boyunca Mısır'a resmi yardımlardaki etkisi ile New Jersey'deki Mısır kökenli iş insanları ve firmalarla girdiği ilişkiler, iddianamede dikkati çekmişti.

İstifa etmeyeceğini açıklamıştı

Suçlamaların ertesi gününde Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevinden ayrılmak zorunda kalan Menendez, partisinden ve kamuoyundan gelen baskılara direnerek Kongre'deki koltuğundan istifa etmeyeceğini belirtmişti.

Hakim karşısına çıktı

"Rüşvet ve yolsuzlukla" suçlandığı iddianamenin güncel halinde, hakkında eşi Nadine Arslanian ve iş insani Wael Hana ile "yabancı devlet için ajanlık" suçlaması bulunan Menendez, New York'ta hakim karşısına çıktı.

Suçlamaları reddetti

Menendez, hakkındaki bu yeni suçlamayı reddetti ve "suçsuz" olduğunu beyan etti.

Ayrıca Menendez'in eşi Nadine Arslanian ve iddianamede suçlanan diğer kişiler, haklarındaki suçlamaları reddetti.

Menendez hakkındaki davanın, mayısta görülmeye başlanması bekleniyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)