Cumhurbaşkanı önerisi: Yere tükürene hapis cezası

Cumhurbaşkanı önerisi: Yere tükürene hapis cezası

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, yere sakız atanlar ile tükürenlere 3 gün hapis ve idari para cezası verilmesini teklif etti.

YERE TÜKÜRENE HAPİS CEZASI

"Astana 2020 Vizyonu" konulu programa katılan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, sakız çiğneyip yere atan, tüküren, çevreyi kirleten ve el kol hareketleri ile etrafı rahatsız edenlere 3 gün hapis cezası ile idari para cezası verilmesini önerdi.

MODERNİZME YAKIŞIR DAVRANIN

Astana'da suç oranının bölge ülkeleri ile kıyaslandığı zaman çok düşük seviyede bulunduğunu, 14 yıl gibi kısa bir sürede Astana'nın modern bir şekle kavuştuğunu anlatan Nazarbayev, Astanalıların da bu modernizme yakışır şekilde davranması ve şehre sahip çıkması gerektiğini söyledi.

ASTANA DÜNYANIN PARLAYAN YILDIZI

"Sakız çiğneyip yere atan, balgam çıkartanlara bu son uyarımdır. Bundan sonra bu tür kişiler cezalandırılacaktır" diyen Nazarbayev, Astana'nın dünyanın parlayan yıldızı bir şehir haline geldiğini buna zarar verilmemesini istedi.

Kazakistan'ın bağımsızlığını kazanmasının ardından 1998'de başkent ilan edilen Astana'da halen yaklaşık 700 bin kişi yaşıyor.