Erdoğan'ı Çin Seddi'nin önünde karşıladılar - Galeri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çin Başbakanı Vın Ciabao tarafından resmi törenle karşılandı.

Erdoğan'ı Çin Seddi'nin önünde karşıladılar - Galeri

Başbakan Erdoğan için Ulusal Halk Meclisi Tören Salonu'nda resmi karışılama töreni düzenlendi. İki ülkenin ulusal marşlarının çalınmasının ardından Başbakan Erdoğan, tören kıtasını denetledi. Resmi karşılamanın ardından heyetler arası görüşmelere geçildi.

27 YIL SONRA BİR İLK

Görüşmelerin başında Çin Başbakanı Vın Ciabao yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın 27 yıl aradan sonra Çin'i ziyaret eden ilk Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olduğunu hatırlatarak, ''Hoşgeldiniz'' dedi.

İki yıl önce Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirdiğini ve çok güzel bir şekilde ağırlandığını ifade eden Vın Ciabao, Başbakan Erdoğan'ın Pekin'den önce Sincan'ı ziyaret ettiğini ve bu bölgeyi ziyaret eden ilk Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olduğunu söyledi.

Vın Ciabao, ''Bu ziyaretiniz umarım çok güzel izler bırakacaktır. Çin ve Türkiye dostluğunun geliştirilmesi ve işbirliğinin güçlendirilmesi iki tarafın ortak arzusudur. Sizin ziyaretiniz sayesinde iki ülke arasındaki karşılıklı anlayış ve güven artacak. İlişkilere de bu ziyaretle yeni ivemeler kazandıracaktır. Bugünkü görüşmelerin olumlu, gerçekçi ve verimli olacağına inanıyorum'' dedi.

Erdoğan'ı Çin Seddi'nin önünde karşıladılar - Galeri

ÇİN SEDDİ ÖNÜNDE TÖREN

Erdoğan, Çin Başbakanı Vın Ciabao tarafından resmi törenle karşılandı. Karşılama kıtasının hemen arkasında bulunan dev Çin Seddi resmi, merasimi izleyen Türk heyetinin dikkatini çekti.

ERDOĞAN'A ÇİN SEDDİ GÖNDERMESİ

Türkiye ekonomisi son yıllarda Çin'den sonra en hızlı büyüyen ekonomi. Öte yandan tarihi manada da köklü ilişkileri olan iki devlet bir çok noktada karşı karşıya gelirken Erdoğan'ın Urumçi ziyareti büyük önem taşıyordu. Çünkü bu ziyaret Başbakanlık düzeyinde 27 yıl sonra yapılan ilk ziyaretti. Tüm bunlar dikkate alındığında Başbakan Erdoğan'ın bir grup Çin askeri ve arkasındaki Çin Seddi tablosuyla karşılanması dikkat çekiciydi. Bundan tam 744 yıl önce Türk akınlarını önlemek için inşaa edilen Çin Seddi, bu defada üst düzey bir ziyarette kadraja sokuldu.